Λέσβος: Η ΕΑΣΥ Λέσβου έδωσε το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν τη διαχείρηση του μεταναστευτικού

Οι θέσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου,ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ,όπως διατυπώθηκαν από αντιπροσωπεία του ΔΣ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης.

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/11) παρέστη αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΑΣΥ Λέσβου, με τον πρόεδρος Βασίλη Ροδόπουλο να τοποθετείται με την ομοφωνη απόφαση που έλαβαν

– Καμία νέα δομή στο νησί της Λέσβου.
– Άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας στην προβλεπόμενη χωρητικότητα μεταναστών (2.500) και μετατροπή της σε δομή κλειστού τύπου, πληρώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τους απαιτούμενους κανόνες για ασφαλή φύλαξη.
– Ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για τους μετανάστες που θα παραμένουν εντός της δομής, σχετικά με το αν θα φυλάσσονται ως κρατούμενοι και στην περίπτωση αυτή διασφάλιση όλων των σχετικών με κράτηση κρατουμένων, κανόνων ασφαλείας κτιριακών υποδομών αλλά και προβλεπόμενου αριθμού φυλάκων ανάλογου του αριθμού κρατουμένων.
– Αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΔΑ Λέσβου, ώστε να μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που επιτάσσει η νέα εποχή και όχι να μένουν αγκιστρωμένες στις απαιτήσεις παρελθόντων δεκαετιών.
– Άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών με έμψυχο δυναμικό, οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας απέναντι στην κοινωνία της Λέσβου αλλά και στις επιπλέον ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις που δημιουργούνται από την παραμονή των μεταναστών.