Λέσβος: Ένταση με λαθρομετανάστες κινήθηκαν στο λιμάνι σε άκουσμα ψευδούς φήμης για μεταφορά τους στην ενδοχώρα

Λαθρομετανάστες με ψευδή φήμη μετακινήθηκαν στο λιμάνι για να αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής και βρέθηκαν αντιμέτωποι με διάταξη της Αστυνομίας

Λαθρομετανάστες που παραμένουν στο ΚΥΤ της Μόριας, από μια ακόμα ψευδή αναγγελία κατέβηκαν (03/03-15.30) με τα μπαγκάζια τους στο λιμάνι καθώς ψευδής φήμη που είχε αναπτυχθεί στο camp ανέφερε οτι πλοίο τους αναμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.
Ωστόσο στο λιμάνι τους συνόδευε Αστυνομική δύναμη και απώθησε λαθρομετανάστες που είχαν κατεύθυνση το λιμάνι.

Το αρματαγωγό που αναμένεται (03/03) στη Λέσβο πρόκειται να παραλάβει τους νεοαφιχθέντες 334 λαθρομετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε ακτές του Δήμου Μυτιλήνης από την περασμένη Κυριακή (01/03)- έως σήμερα- στο νησί οι οποίοι παραμένουν σε περίκλειστο αίθριο χώρο του λιμανιού που έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο υπαίθριο καταυλισμό και κοιμούνται σε λεωφορεία μετά το μπλόκο των κατοίκων για την μεταφορά τους στο ΚΥΤ της Μόριας. Πρόχειρος καταυλισμός στήθηκε και από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στην Σκάλα Συκαμιάς (02/03). Από το πρωί (03/03) οσοι λαθρομετανάστες κατέπλευσαν σε ακτές της δυτικής Λέσβου μεταφέρονται και αυτοί, στο λιμάνι Μυτιλήνης .