Λέσβος: Αφρικανοί λαθρομετανάστες απο τον καταυλισμό της Μόριας, επιθεώρησαν το αρματαγωγό του ΠΝ, και το έκριναν…”ακατάλληλο”

Το αρματαγωγό κατέπλευσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στη Λέσβο, προκειμένου να στεγάσει τους λαθρομεταναστες, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Αφρικανοί “επενδυτές”, μετέβησαν για επιθεώρηση, και αποχώρησαν, καταγγέλοντας, ότι.. δεν το βρήκαν κατάλληλο..
Το αρματαγωγό “Λέσβος” με τηλεοπτική κάλυψη, απέπλευσε (12/01) από το ναύσταθμο Σαλαμίνας για το λιμάνι της Μυτιλήνης στη Λέσβο, προκειμένου να στεγάσει τους 500 λαθρομεταναστες, διαβιούντες στον καταυλισμό της Μόριας, οι οποίοι “κρυωναν”, λόγω του χιονιά.

Αφού επιθεώρησαν, 42 Αφρικανοί “επενδυτές”, αποχώρησαν κι επέστρεψαν στον καταυλισμό της Μόριας στις σκηνές, καταγγέλοντας ότι.. δεν το βρήκαν κατάλληλο..

Ομάδα 42 Αφρικανών “επενδυτών”, επιβιβάστηκε (13/01) το πρωι, στο αρματαγωγό του ΠΝ- “Λέσβος”, το επιθεωρησε, και καθώς κρίθηκε ότι δεν είχαν “παροχές” το αρματαγωγό- το ουσιαστικό πρόβλημα ήταν να προστατεύουν απο το κρύο και δόθηκε εντολή να αποπλευσει το πλοίο του ΠΝ, για τη στεγαση των λαθρομεταναστών- αρνήθηκαν να παραμείνουν. Στην αναγγελία οτι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν στο αρματαγωγό συγκεκριμένη ώρα και να διανυκτερεύουν, αντέδρασαν και αποχώρησαν, δίνοντας παράλληλα “κατεύθυνση” να μη μεταβεί στο αρματαγωγό κάνεις από τους διαβιούντες λαθρομετανάστες των καταυλισμών της Λέσβου, ενώ αξίωναν να επιστρέψουν στη Μόρια και να τους μεταφέρουν.. σε ξενοδοχεία.

Lesvos_la8ro

Σε δηλώσεις τους, κατα την έξοδό τους, οι λαθρομετανάστες στο Γερμανικό ZDF, υποστήριξαν ότι δεν τους άρεσαν οι συνθήκες που επικρατούσαν στο αρματαγωγό.. και αποχώρησαν.

Να σημειωθει ότι μετά την απαγόρευση απο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαγόρευσε στις κάμερες να μπουν στον προβλήτα του λιμανιού, με τους Λιμενικούς να απαγορευουν την πρόσβαση σε Δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

20170114_045642

Όλη την ημέρα (13/01), οι λαθρομετανάστες αρνούνταν να μπουν στο πλοίο, για ακαθόριστους λόγους ένας εκ των οποίων οι διευκολύνσεις που δεν τους παρείχε το αρματαγωγό του ΠΝ ενώ είχαν “διαρρεύσει” φήμες – προκειμένου να αποτρεψουν τους υπόλοιπους-, ότι θα επαναπροωθηθούν, στην Τουρκία.

20170114_045702

Μετά το φασκο, εξετάζεται ως ενδεχόμενο το αρματαγωγό να αποπλεύσει για τη βάση του, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, καθως δεν κρίνεται πιθανό να πείσουν τους λαθρομετανάστες να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό του ΠΝ.