Λέρος: Σταδιακή “απώλεια ” του στρατιωτικού υλικού “βλέπουν” στην έρευνα

 

Με την πορεία της προανάκρισης απο μεικτό κλιμάκιο σε εξέλιξη, η αναφερόμενη ως «απώλεια οπλισμού» από την ΥΝΤΕΛ του ΠΝ στη Λέρο, αποδίδεται ως «σταδιακή αφαίρεση» και εκ των έσω για  το στρατιωτικο υλικο.

Από το προσωπικό της μονάδος εξετάζονται- πληροφορίες αναφέρουν για 10ατομα- από το μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πολεμικού Ναυτικού μεταξύ του κύκλου υπόπτων για τον προσδιορισμό των δραστών για την  «απώλεια οπλισμού» από την ΥΝΤΕΛ του ΠΝ στη Λέρο,

Εξετάζεται η διαδικασία της μεταφοράς υλικού εκτός αποθήκης να έγινε διαδοχικά και σταδιακά- περισσότερες  απο μια φορές, λόγω των υλικών που λείπουν στην καταμέτρηση.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε σχετική ερώτηση, αν «υπάρχει σύγκριση με τρομοκρατία», διευκρίνισε, «Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις που θα μπορούσε να δώσει κανείς. Δε θα ήθελα να προτρέχω. Αυτήν τη στιγμή μπορεί να είναι πάρα πολλές εκδοχές. Θα τις δούμε όταν καταλήξει η προανάκριση. Είναι θέματα σοβαρά και δε θα ήθελα να κάνουμε οποιαδήποτε σπέκουλα σε αυτό το ζήτημα».

Όπως σημειώνουν Στρατιωτικές πηγες, η αποθήκη του ΥΝΤΕΛ του ΠΝ στη Λέρο είχε οπλισμό, “φόρτους μάχης”- για να παραλαμβάνεται  άμεσα άπο άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. Η είσοδος και έξοδος είναι ελεγχόμενη σε τρία επίπεδα ενώ ακόμα και οι σφαίρες εξάγονται με δελτία. Πρόσβαση στο χώρο, έχει ο υπεύθυνος της αποθήκης- ανώτερος Υπαξιωματικός του ΠΝ, ενω στο χώρο υπάρχουν κάμερες  κυκλώματος για ασφάλεια, και η πρόσβαση γίνεται σε τρία επίπεδα ελέγχου. Όπως έχουν καταλήξει συμπερασματικά το μεικτό κλιμάκιο που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, η κλοπή έχει γίνει των έσω και γι αυτο εξετάζεται το προσωπικό που υπηρετεί και έχει ολοκληρώσει τη θητεία του, με αντιπαραβολή των παραστατικών προηγούμενης απογραφής.