Λέρος: Σε δύο εα ΟΥΚ και τεως αποθηκάριο αποδίδεται η “απώλεια” του στρατιωτικού υλικού

Η ερευνα αποκάλυψε χρονικά την “απώλεια” του πολεμικού υλικού από την ΥΝΤΕΛ, ενώ προσδιορίσθηκαν και οι φυσικοί αυτουργοί της ενέργεις.

Από τις έρευνες, σε συνδρομή κλιμακίου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, για την απώλεια του οπλισμού από τη μονάδα του ΠΝ στη Λέρο, φέρεται να διακριβώθηκε ο χρόνος και να έχουν προσδιορισθεί οι φυσικοί αυτουργοί της ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, κλήθηκε, εξετάσθηκε και  κατά την ανάκριση ομολόγησε στέλεχος του ΠΝ το οποίο είχε προσδιορισθεί στον κύκλο υπόπτων, για τη μεταφορά των πυρομαχικών από την ΥΝΤΕΛ.

Όπως εχει δημοσιοποιηθεί, από την αποθήκη της ΥΝΤΕΛ κατά την απογραφή σε διαδικασία παράδοσης παραλαβής, προέκυψε “απώλεια”  δύο αντιαρματικών, πυρομαχικών και χειροβομβίδες. Πρόκειται για χώρο στον οποιο η Μονάδα του ΠΝ στη Λέρο, αποθηκεύει βαρύ στρατιωτικό οπλισμό, υλικό που διατίθεται στις επιχειρήσεις των  ΟΥΚ.

Συμφωνα με ασφαλείες πηγές, σε πρώην αποθηκάριο- στελεχος του ΠΝ ο ομοίος παραμένει εν ενεργεία σε άλλη μονάδα- καθώς και  δύο (εα σήμερα) μέλη των ΟΥΚ, αποδίδεται η ευθύνη της μεταφοράς του υλικου χωρίς ενημέρωση και εγγραφή στα Αρχεία της Μονάδας. Με στοιχέια που έχουν προκύψει από τα παραστατικά και τα αρχεία της Υπηρεσίας, καθώς επίσης και ηλεκτρονικό υλικό, στα οποία αποτυπώνεται η “κίνηση” πρέκυψε χρονικός προσδιορισμός της μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο καθώς και οι υπάιτιοι της ενέργειας.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.