Λέρος: Λαθρομετανάστες εν πλω σε επικοινωνία με “γνωστή” ΜΚΟ ζητούσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό (φωτο)

Περίεργες και ύποπτες επικοινωνίες Αφρικανών λαθρομεταναστών με ΜΚΟ εν πλω στα ανοιχτά της Λέρου, ζητούν παρέμβαση του Λιμενικού για διάσωση στη λέμβο που επιβαίνουν

Τα ξημερώματα της Τρίτης (24/11-01.20) βάρκα στην οποία επιβαίνουν 30 λαθρομετανάστες από Σομαλία έχει ανακοπεί από το Λιμενικό- Ελληνική Ακτοφυλακή, 1.5 μίλι από τις ακτές της Αγίας Ερμιόνης, Χίου . Τα μέλη της ΜΚΟ “Aegean Boat Report”, με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα κατήγγειλαν ότι «εγινε “pushback στο σκάφος (σσ με τους λαθρομετανάστες) στο Φενέρ Αδάσι (..) Ως “Aegean Boat Report” λάβαμε φωτογραφίες, βίντεο και στίγμα γεωεντοπισμού, και χωρίς αμφιβολία, βρίσκονται σε ελληνικά ύδατα», κατέληγε η ανάρτηση της ΜΚΟ .

Έντεκα ημέρες μετά, με νεότερη ανάρτησή τους, σημερα (05/12-11) στα κοινωνικά δίκτυα, τα μέλη της ΜΚΟ “Aegean Boat Report”, δημοσιεύουν και νεες φωτογραφίες μέσα από λέμβο, με Αφρικανούς λαθρομετανάστες στα ανοιχτά της Λέρου στην οποία αναφέρουν ότι, «Σκάφος που μεταφέρει περίπου 49 άτομα βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου Νοτιοανατολικά της Λέρου. Το σκάφος είναι ακυβέρνητο για τουλάχιστον 5ωρες, και είναι άμεση ανάγκη για διάσωση. Ενημερώθηκε το Λιμενικό της Λέρου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διεξαγωγή επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. Επιβαίνουν αρκετά παιδιά στη βάρκα«, καταλήγει η ανάρτηση της ΜΚΟ

Το γεγονός ότι οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες πριν καταπλεύσουν έχουν πρόσβαση σε επικοινωνία και αντί για επίσημες Αρχές επιλέγουν τα μέλη της  συγκεκριμένης ΜΚΟ “Aegean Boat Report”,  προκαλεί σοβαρά ερωτήματα καθώς και οι δημοσιεύσεις των φωτογραφιών, βίντεο καθώς και το στίγμα γεωεντοπισμού της βάρκας με τους λαθρομετανάστες, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και θα έπρεπε η δράση τους να αποτελεί πεδίο έρευνας για τις ελληνικές Αρχές  .