Λεμεσός: «Με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου ζήτησε συγνώμη… Δεν ήξερε για την τέφρα»

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία την φωτογραφία του 33χρονου που καταζητείται για την υπόθεση κλοπής τέφρας στη Λεμεσό, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν οι δύο ύποπτοι οι οποίοι έχουν συλληφθεί.

Εντοπίσθηκε το ξύλινο κουτί με την τέφρα του 19άχρονου από τη Σουηδία, το οποίο έκλεψαν την περασμένη Παρασκευή (27/12) από το όχημα οικογένειας στην Λεμεσό, ενώ ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης εστιατορίου στην Ακτή του Κυβερνήτη . Οι δράστες γη προυσία τους έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, αφού παραβιάστηκε το όχημα με σπάσιμο του τζαμιού της πόρτας του συνοδηγού, κλάπηκαν από το αυτό πέραν του κουτιού, τρεις υφασμάτινες τσάντες, που περιείχαν είδη ρουχισμού και το χρηματικό ποσό των €200.

Για την υπόθεση έχουν τεθέι υπό κράτηση, ύστερα από μαρτυρίες που προέκυψαν στην Αστυνομία της Λεμεσού, δύο Ελληνοκύπριοι, μια γυναίκα 35 ετών και ένας άντρας 44 ετών, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την τετραήμερη κράτησή τους.

Όπως προέκυψε, η 35χρονη γυναίκα έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με διάφορες υποθέσεις. Ωστόσο και οι δύο , που συνδέθηκαν με το μαύρο όχημα ενοικιάσεως, αρνούνται ανάμιξη στην κλοπή.

Η τεφροδόχος, εντοπίσθηκε (29/12) το βράδυ μετά από σαρωτικές έρευνες της Αστυνομίας και κατόπιν πληροφορίας που έφθασε στις Αρχές, σε ανοιχτό χώρο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού παρά την έξοδο του χωριού Μονή. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, η τεφροδόχος θα παραδοθεί στην οικογένεια του 19χρονου, η οποία επιστρέφει στην Κύπρο, αφού είχε αναχωρήσει για τη Σουηδία.

Σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, η μητέρα του 19άχρονου, Kinga Bednarz, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για τον εντοπισμό του κουτιού.

«Έχουμε το κουτί μας πίσω. Ο κλέφτης το επέστρεψε. Είναι καλός άνθρωπος, το νιώθω. Έχουμε τον Dennis πίσω. Το πιστεύεται αυτό; Τον βρήκαμε. Σας ευχαριστώ όλους που μας βοηθήσατε. Ευχαριστώ. Σας αγαπώ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, μα είναι αλήθεια».

Σύμφωνα με τα Κυπριακά ΜΜΕ , η μητέρα του 19χρονου ανέφερε στους Ανακριτές πως άντρα που μιλούσε ελληνικά, της τηλεφώνησε κλαίγοντας, με την ίδια να του αναφέρει πως δεν μιλά ελληνικά και να της στείλει γραπτό μήνυμα. Στη συνέχεια έλαβε έναν γραπτό μήνυμα, από τον άνδρα που της είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα, ο οποίος και της έγραφε ότι ήταν αυτός που έκλεψε την τσάντα, ωστόσο όπως είπε δεν γνώριζε ότι μέσα βρισκόταν η τέφρα του γιου της. Στο ίδιο μήνυμα της ζήτησε συγνώμη και της υπέδειξε πού πέταξε το κουτί.

Ο καταζητούμενος Κωνσταντίνος Ικτέχ,33 από τη Λεμεσό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο καταζητούμενος είναι ο 33χρονος Κωνσταντίνος Ικτέχ από τη Λεμεσό.

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καταζητούμενου προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο αριθμό 25-805057 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο κλέφτης είναι καλός άνθρωπος»-Το μήνυμα της μάνας μετά τον εντοπισμό της τέφρας