Λειβαδιά: Ταυτοποιήθηκε για διαδικτυακή εξαπάτηση καταναλωτών- Λάμβανε χρήματα και έστελνε ..σκουπίδια

Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, ταυτοποιήθηκε και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία, καθώς πωλούσε μέσω διαδικτύου ενδύματα και υποδήματα άλλα έστελνε .. σκουπίδια

Οι δελεαστικές προσφορές πώλησης επώνυμων ρούχων και υποδημάτων, είχαν αναρτηθεί στον διακτυακό ιστότοπο “papoutsiamart.gr”, και είχαν προσελκύσει καταναλωτές από την Αττική και την επαρχία. Οι ενδιαφερόμενοι διάλεγαν τα ρούχα και τα υποδήματα της επιλογής τους, και είτε με προπληρωμή, είτε μέσω αντικαταβολής περίμεναν την παραγγελία τους. Ωστόσο κατά την άφιξη του δέματός τους, όταν τα άνοιγαν, διαπίστωναν ότι περιείχαν αντικείμενα ευτελούς αξίας και .. σκουπίδια.

Όπως διακριβώθηκε, η 42χρονη είχε “στήσει” την απάτη από τον περασμένο Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο μέσω αναρτήσεων στον διαδικτυακό ιστότοπο, καθώς διατηρούσε κατάστημα λιανικού εμπορίου κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στη Λειβαδιά, υποσχόταν πωλήσεις προϊόντων με τιμές από €15 έως €120 λάμβανε τα χρήματα χωρίς να αποστέλλει τις παραγγελίες.

Η αστυνομική έρευνα είχε αφετηρία μήνυση (08/08) στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου από γυναίκα η οποία -όπως ανέφερε – είχε αγοράσει “CROCS”, μέσω της ιστοσελίδας, με αντικαταβολή στο ποσό των €45, ωστόσο κατά την παραλαβή της παραγγελίας μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, παρέλαβε υποδήματα διαφορετικά από την παραγγελία της και ευτελούς αξίας. Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκα ότι αποστολέας ήταν η 42χρονη η οποία δήλωνε ψευδή διεύθυνση στο Ρίο Αχαΐας, με τα χρήματα από την αντικαταβολή να κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό της.

Καταγγελίες έχουν υποβληθεί για -τουλάχιστον – 38 περιπτώσεις απάτης, με τα θύματα να διαμένουν σε Αθήνα, Ζωγράφο, Βύρωνα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Γέρακα, Βριλήσσια, Μελίσσια, Αρτέμιδα Μαρκόπουλο, Κορωπί, Λαγονήσι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Φάρσαλα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Ρόδο και Κιάτο Κορινθίας. Στο πλαίσιο της έρευνας,  ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της και σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συρροή και κατά συνήθεια.

Σε έρευνες σε επαγγελματικό χώρο και οικία της 42χρονης (28/11) κατασχέθηκαν χρεωστική κάρτα τράπεζας στα στοιχεία της και δύο συσκευασίες τηλεφωνικής σύνδεσης. Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ραφήνας – Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.