Λευκίμμη, Κέρκυρα: Πυρά εκφοβισμού στον αέρα καταγγέλουν Αστυνομικοί που εχουν διαταχθεί σε Μέτρα Τάξης

Πυρά από καραμπίνα στον αέρα για εκφοβισμό στη Λευκίμμη Κέρκυρας καταγγέλλουν Αστυνομικοί Υπηρεσιών που έχουν διαταχθεί σε Μέτρα Τάξης στο νησί.

Με τους κατοίκους της Λευκίμμης στην Κέρκυρα να βρίσκονται για 23η ημέρα σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν (15/07-20.00) στο γήπεδο Νεοχωρίου, και επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται παρατεταμένες Αστυνομικές δυνάμεις .

Οι Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όταν οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα εναντίον τους ώστε να τους απωθήσουν

Οι Αστυνομικοί της διμοιρίας καταγγέλλουν ότι από την πλευρά των διαδηλωτών ρίφθησαν πυρά στο αέρα για εκφοβισμό απο κυνηγετικό όπλο – ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς- ενώ επισημαίνουν ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί χωρίς η Πολιτεία να λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις να τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα όλων – και των Αστυνομικών- που έχουν βρεθεί – για άλλη μια φορά -να διαχειρίζονται ένα πρόβλημα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκε πυρκαγιά σε παρακείμενο ελαιώνα η οποία κατεσβέσθη με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης αξιώνουν την αναβολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και την άμεση απομάκρυνση των Αστυνομικών από την περιοχή .