Λαύριο: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για 24χρονο χειριστή jet ski

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαυρίου και Μακρόνησου για τον εντοπισμό χειριστή jet ski ο οποίος αγνοείται στη θάλασσα

(08/01-15.10) Σώος εντοπίσθηκε από ελικόπτερο του Π.Ν ο 24χρονος χειριστής του jet ski, σε παραλία την Μακρονήσου. Περισυνελλέγη από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο του Λαυρίου.

Σε κινητοποίηση υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος καθώς επίσης δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς από αέρος ένα ελικόπτερο του ΠΝ, επιχειρούν (08/01-14.00) σε έρευνα και διάσωση 24χρονου αγνοούμενου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαυρίου και Μακρόνησου.

Ο χειριστής του θαλάσσιου μέσου αναψυχής, νωρίτερα το μεσημέρι κι ενώ στην περιοχή επικρατούσαν καλές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως 3BR., μαζί με 18χρονο φίλο του, έπεσαν από το jet ski και όπως ανέφεραν στο ΕΚΣΕΔ, ο 24χρονος παρασύρθηκε και “χάθηκε” στη θάλασσα. Ο 18χρονος εντοπίσθηκε νωρίτερα σώος και μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Λαυρίου .  Εξετάζεται οι δύο νεαροί, να μην είχαν κάνει χρήση του quick stop (ασφάλεια που απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα σε περίπτωση που ο χειριστής πέσει στο νερό) .

Προανάκριση διενεργεί το ΛΧ Λαυρίου .