Λασίθι: Τα πυρά σε βάρος του κτηνοτρόφου και του γιου του, έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό

«Είχε το χρόνο να δείξει ότι μετάνιωσε, αν επιδίωκε τη λύτρωση» …

Οι χρόνοι σε βιντεοληγπτικό υλικό καταδεικνύουν πόσο γρήγορα και με απόλυτη ψυχραιμία έγιναν όλα, υποστηρίζει η οικογένεια των θυμάτων

Σε δευτερόλεπτα ο 43άχρονος κτηνοτρόφος από τις Κουρούνες Λασιθίου πυροβολεί πατέρα και γιο, μπροστά στην κόρη και την αδερφή αντίστοιχα των θυμάτων, η οποία επίσης βρίσκεται στη «ζώνη πυρός». Η ίδια λίγα λεπτά αργότερα χτυπάει το κεφάλι της από απόγνωση και απελπισία, ενώ βλέπει τα θύματα να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος. Η σύζυγος του 73άχρονου και μητέρα του τραυματία μόλις βλέπει τον άνδρα και το γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους, με τον ένοπλο δράστη να παραμένει στο χώρο του φονικού.

Το βίντεο που δημοσιεύει το Cretalive είναι άκρως αποκαλυπτικό για τη στιγμή του φονικού στην περιοχή Περάμπελα.

Όπως έχει αποτυπωθεί στο βιντεοληπτικό υλικό, ο δράστης φθάνει στο κτήμα της οικογένειας Φινοκαλιώτη σε χρόνο 17.25.12 με το μπορντό αγροτικό όχημα. Περνάει με ταχύτητα και το αυτοκίνητο του από το οπτικό πεδίο της κάμερας. Είχε προηγηθεί έντονο φρστικό επεισόδιο μεταξύ του δράστη με την αδελφή του θύματος, το οποίο δεν έχει αποτυπωθεί στην κάμερα. Σε λιγότερο από ένα λεπτό διακρίνεται ο Γιάννης Φινοκαλιώτης, γιος του θύματος ενώ διακρίνεται πάλι το μπορντό αγροτικό να επιστρέφει με όπισθεν, με τον 43άχρονο με χειρονομίες των χεριών του να έχει έντονο επεισόδιο μαζί του. χωρίς ωστόσο να έχει καταγραφεί ο πυροβολισμός σε βάρος του, καθώς τρέχει προς την πλευρά του δράστη, με τις κινήσεις του να καταγράφονται μέχρι τον μεγάλο πλάτανο που βρίσκεται μέσα στο κτήμα. Στη σκηνή εγκλήματος όπως έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό, εμφανίζεται η μητέρα της οικογένειας ενώ ακολουθούν ο Μανόλης Φινοκαλιώτης με την κατσούνα του στα χέρια και ο γαμπρός του, ο οποίος διακρίνεται να συνομιλεί με τον 43άχρονο σε έντονο ύφος, ενώ του κουνάει το δάχτυλο. Ο δράστης έχει αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο του, παρέμεινε μερικά δευτερόλεπτα πριν πατήσει την σκανδάλη και πυροβολήσει διαδοχικά πρώτα το γιο και αμέσως μετά τον πατέρα. Στις 17.27.40 δύο νεκροί και ένας ακόμα τραυματίας ο απολογισμός του φραστικού επεισοδίου μεταξύ των κτηνοτρόφων, ενώ στις 17.28.23 ο 43άχρονος κτηνοτρόφος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και αποχωρεί.

Στη συνέχεια στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγραφεί ο πυροβολισμός σε βάρος του  73άχρονου Μανόλη Φινοκαλιώτη, ενώ στέκεται άοπλος μπροστά στον 43χρονο, τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής και σωριάζεται στο έδαφος. Η κόρη του 73άχρονου, σοκαρισμένη επιχειρεί να απομακρυνθεί από την ακτίνα βολής του δράστη, καθώς κινείται πίσω από το αγροτικό του 43άχρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος ανοίγει πυρ και κατά του γαμπρού του 73άχρονου ο οποίος βρίσκεται σε άλλο σημείο. Ο οποίος οπισθοχωρεί και τρέχει με τον 43άχρονο να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς τα βουνά.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας των θυμάτων, Γιώργο Κοκοσάλη, αποδίδει σε «απόλυτα προσχεδιασμένη» πράξη τη δολοφονία και αναφέρεται σε ένα «έγκλημα ψυχρού αίματος και ευτελούς καπετανιάς».

Ο 43άχρονος το πρωί της Δευτέρας (17/02) υπό άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια Νεάπολης, για την απολογία του, μετά το πέρας της απολογίας του, κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνα γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.