Λάρνακα, Κύπρου: Υπό 8ήμερη κράτηση για το ζευγάρι Κυπρίων, για εμπλοκή τους στο μακελειό της Αγίας Νάπας

Τέθηκαν υπό κράτηση και τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα το ζευγάρι από τη Λευκωσία για τους οποίους προκύπτει εμπλοκή στο φονικό στην Αγια Ναπα Κύπρου.

image

Υπο 8ήμερη κρατηση τέθηκαν ο Χαράλαμπος Ανδρέου, 32 ετών και η Σωτήρα Νεοφύτου, 30 ετών, η οποίοι διαμένουν σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην Αγλαντζιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Αρχηγείου, Υυπαστυνόμο Λοΐζο Ιωνά, οι δυο αντιμετωπίζουν εννέα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για υπόθαλψη στους Αλβανούς εκτελεστές στο φονικό στην Αγία Νάπα, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ο φόνος εκ προ μελέτης, η συνομωσία για φόνο, η απόπειρα φόνου, η παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κα.
Ο Χαράλαμπος Ανδρέου, 32 φέρεται ότι ενοικίασε δυο επαύλεις στην ελεύθερη Αμμόχωστο, στις οποίες φέρονται να διέμενε ο Αλβανός εκτελεστής ο οποίος καταζητείται, Aleks BURRELI.
Ωστόσο ο Κύπριος, ο οποιος συνελήφθη, έξω από το εστιατόριο του πατέρα του στη Λευκωσία, αρνήθηκε να απολογηθεί στους Αστυνομικούς. Στις Δικαστικές Αρχές ισχυρίζεται στην απολογία του, διέμενε στην έπαυλη μόνος του και δεν φιλοξένησε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο καθως ήθελε να ηρεμήσει, αφού ισχυρίζεται αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Από μαρτυρία ωστοσο, προέκυψε, οτι το όχημα που χρησιμοποιησαν για τη μετακίνησή τους, οι δράστες του εγκλήματος, είχε εντοπισθεί παρκαρισμένο έξω από την έπαυλη που ενοικίασε ο 32άχρονος Κύπριος, και για το οποιο ειχε δηλωθει κλοπη από την επαρχία Λευκωσίας.
Η Σωτήρα Νεοφύτου, 30 συνελήφθη
στο διαμέρισμά της, και φέρεται να δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τις Αρχές. Κατά την απολογια της, στην Κυπριακή αστυνομία, προέβαλλε διαφορετικούς ισχυρισμοί οι οποίοι εξετάζονται από την αστυνομία.