Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην Αστυνομικό Διευθυντή σε δικαστική αντιδικία με συνδικαλιστή αστυνομικό

Το Δικαστήριο της Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης σε Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει διατελέσει και αστυνομικός διευθυντής για αναφορά που κατέθεσε εναντίον συνδικαλιστή συναδέλφου του, η οποία αποδείχθηκε, σύμφωνα με το δικαστή­ριο, ψευδής.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημ­μελειοδικείο Λάρισας τιμώρησε τον Αξιωματικό εν αποστρατεία- σήμερα- σε 7μήνες φυλάκιση, καθώς τον έκρινε ένοχο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαν­τική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εα Αξιωματικός τηςΕΛΑΣ, πραγματοποίησς επιθεώρηση και όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια, εντόπισε παρατυπία από το πλήρωμα περιπολικού στη Λάρισα, καθώς υποστήριξε ότι πραγματοποίησαν έλεγχο μόνο σε ένα κατάστημα και επιλήφθησαν μόνο σε δύο περιπτώσεις διατάραξης κοινής ησυχίας χωρίς να πραγματοποιήσουν άλλους ελέγχους παραπέμποντάς τους για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στην υπηρεσιακή του αναφορά ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής της ΕΛΑΣ υποστήριζε ότι ο ένας αστυνομικός, ο οποίος έφερε και την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ότι είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία του μία ώρα νω­ρίτερα από το ωράριό του και επίσης ανέφερε ότι είχε μειωμένη απόδοση.

Ο αστυνομικός συνδικαλιστής, στη συνέχεια, κινήθηκε νομικά κατά του εα Αξιωματικού και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.  Όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ο  συνδικαλιστής αστυνομικός είχε λάβει σχετική άδεια από το Διοικητή της Υπηρεσίας του, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες.

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής τιμωρήθηκε με συνολική ποινή 7 μηνών (5 μήνες για κάθε πράξη) με τριετή ανα­στολή.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία