Λάρισα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο έμβρυο που εντοπίσθηκε στην ανακύκλωση

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο εμβρυο το οποίο εντοπίσθηκε σε καδο απορρίμματων, στη μονάδα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στη Λάρισα.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή προσδιόρισε σε έμβρυο (μηκους 24 εκατοστών και περίπου 250 γραμμαρίων) κύησης περίπου 5 μηνών, ενω προκύπτει οτι «το κύημα ήταν νεκρό στην μήτρα» (δε γεννήθηκε) έφερε μεταθανάτιες κακώσεις κατά την εξαγωγή του κι αφαιρέθηκε με ιατρική επέμβαση.

Δείγματα τοξικοιστολογικών εξετάσεων ελαβε ο ιατροδικαστής προκειμένου απο τα εργαστηριακά να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα για ταυτό αίτια θανάτου του εμβρύου.  Ωστόσο, όπως επισημαίνεται η ανεύρεση του εμβρύου στον κάδο απορριμμάτων της ανακύκλωσης  του ΦΟΣΔΑ Λάρισας αφήνει περιθώρια για σενάρια.

Την προανάκριση έχει αναλάβει και διενεργεί η Ασφάλεια, ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για επέμβαση σε νόμιμο ιατρείο η παράνομη χειρουργική πράξη Ωστοσο μένει να εξεταστεί, γιατί δεν τηρήθηκε πρωτόκολλο χειρουργείου, καθως και αν υπάρχει φάκελος νοσηλείας της λεχώνας.