ΛΑΡΙΣΑ: "Επ αόριστο" αναβολή δικασίμου για τον Π.Βλαστό.

Αναβλήθηκε, “επ αόριστο” η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά στη Λάρισα στο σπίτι της Εισαγγελέως η οποία εκδικάσει υποθέσεις του Π.Βλαστού.

Με εντονη Αστυνομική παρουσία, με αλεξίσφαιρο ανδρες της ΕΚΑΜ,ο Παναγιώτης Βλαστός, μετήχθη από τις Φυλακές Τρικάλων, ως βασικός κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία. Ωστόσο, αίτημα αναβολής που έθεσε η υπεράσπιση, λόγω απουσίας ενός εκ των συνηγόρων του καθώς και συνηγόρου των άλλων δύο κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση, η δίκη “αναβλήθηκε επ’ αόριστον”.

Αρχικά, το Δικαστήριο είχε αποφασίσει την αναβολή της δίκης για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο η υπεράσπιση Βλαστού επέμεινε σε παράταση της αναβολής, για τον επιπλέον λόγο ότι στις 22 Οκτωβρίου εκδικάζεται σε 5μελές Εφετείο- αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού- η δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ενώ ζητήθηκε από την υπεράσπιση η αυτοπρόσωπη παρουσία της Εισαγγελέως η οποία υπήρξε και στόχος της επίθεσης, η οποία με επιστολή της προς το Δικαστήριο (17/09) , γνωστοποίησε την αδυναμία της να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία καθως επίσης και οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι των φυλακών Τρικάλων, όπου κρατείται ο Βλαστός. Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Βλαστού, κατηγορούνται για φυσικη αυτουργία στην τοποθέτησαν του εκρηκτικού μηχανισμού στην πολυκατοικία.

Η νέα ημερομηνία δικασίμου, θα προσδιορισθεί από τον Εισαγγελέα.