Λάρισα: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών, στους Ρομά για την αρπαγή της “Μαρίας των Ρομά”

Στο εδώλιο κατηγορουμένου στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, δικάστηκε το ζευγάρι των Ρομά,το οποίο είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση αρπαγής της “Μαρίας των Ρομά”. Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις όταν αποκαλύφθηκε η παράνομη υιοθεσία του κοριτσιού από Βουλγάρα Ρομά, στο ζευγάρι των Ρομά σε καταυλισμό των Φαρσάλων, το 2013.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας συνεδρίασε (09/11) κι έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών, την Ελευθερία Δημοπούλου και το Χρήστο Σαλή για την κατηγορία της αρπαγή της “Μαρίας των Ρομά” στην υπόθεση που είχε αναστατώσει το πανελλήνιο το 2013.

wpid-wp-1410479696488.jpegΤο ανήλικο κορίτσι, είχε εντοπισθεί σε καταυλισμό αθιγγάνων στην περιοχή Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια εφόδου της Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελεα. Τα βιομετρικά της χαρακτηριστικά τα γαλανά μάτια και το λευκό της δέρμα, πρόδιδε “ασυμφατότητα” με τους δύο Ρομά οι οποίοι την εμφάνιζαν ως βιολογικό τους παιδί. Από τις εργαστηριακές εξετασεις (DNA) δεν προέκυψε συμβατότητα, ενώ για την αναζήτηση των βιολογικών της γονιών, είχε εκδοθεί αναγγελία της ΙΝΤΕRPOL.

Από την προανακριτική έρευνα διακριβώθηκε ότι η “Μαρία των Ρομά” είχε «υιοθετηθεί» με πλαστά έγγραφα από τον Χρήστο Σαλή και την Ελευθερία Δημοπούλου, από τη βιολογική της μητέρα, η οποια διαβιεί σε καταυλισμό Ρομά στη Βουλγαρία.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στην Ελευθερία Δημοπούλου και 18μηνών με τριετή αναστολή, στο Χρήστο Σαλή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης . Η “Μαρία των Ρομά” σήμερα, ζει σε χώρο φιλοξενίας ανηλίκων, και είναι μαθήτρια του Δημοτικόυ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport