Λαμία: Εμβόλισε περιπολικά σε καταδίωξη – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Καταδίωξη στην Εθνική Οδό Λαμίας – Αθηνών, με νεκρό τον υπαιτιο οδηγό και τραυματία οδηγό φορτηγού που επιχείρησε να ανακόψει την πορεία του

Περιπολικά επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν (05/02) οδηγό κινούμενο αντίθετα στο εθνικό οδικό δίκτυο προς Θεσσαλονίκη και υπερβολική ταχύτητα, από τον κόμβο των Μικροθηβών στον Βόλο, σε μια απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων.

Ο οδηγος σε αμοκ – οπως περιγράφεται- με όχημα που έφερε σπασμένο παρμπρίζ δεν ακολούθησε τις εντολές των Αστυνομικών της ΔΑ Μαγνησίας, για ακινητοποίηση του οχήματός του, κι εν κινήσει, τους απέρριπτε αντικείμενα από το εσωτερικο του οχήματος του ενώ η κίνηση στο οδικό δίκτυο ήταν σε κανονική ροή.

Όσες φορές πλησίασαν το όχημα περιπολικά ο οδηγός επιχείρησε να τα εμβολίσει .

Ο οδηγός πάντα κινούμενος σε αντίθετη πορεία πέρασε τα διόδια της Μαυρομαντήλας και της Αγίας Τριάδας και ύψος των Θερμοπυλών, ανέκοψε πορεία και ακινητοποιησε το πρισκαιρα το όχημά του, με την εντύπωση ότι η καταδίωξη είχε τελειώσει. Ωστόσο μόλις τα περιπολικά προσέγγισαν, ο οδηγός και πάλι ανέπτυξε ταχύτητα και νέα καταδίωξη ήταν σε εξέλιξη.

Περισσότερα από 8 περιπολικά της Μαγνησίας ακολουθούσαν πορεια καταδιωξης.

Οι Αστυνομικοί σε συνεργασία με την ΔΑ Στερεας επιχείρησαν εκ νεου τεχνική ανάσχεση- στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη-  σε αποτροπή εμπλοκής διερχόμενου οδηγού με κανονική πορεία στο ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στον κόμβο των Καμένων Βούρλων .

Στα διόδια της Τραγάνας οι Αστυνομικοί επιχείρησαν νεα τεχνιτή ανάσχεση, με περιπολικά και φορτηγά, ωστοσο ο οδηγός -παντα σε αντιθετη κίνηση-διεμβόλησε δυο περιπολικά κι ένα φορτηγό (05/03-09.03)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίας ανασύρθηκε ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος δεν είχε απομακρυνθεί σε απόσταση από το σημείο, ενώ ο οδηγός του υπαίτιου οχήματος  εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του οχήματος του και ανασύρθηκε νεκρός, περίπου μισή ώρα, αργοτερα.

Νεκρός είναι ο 48άχρονος οδηγός, γεννημένος στα Φάρσαλα και σύμφωνα με ενημέρωση των οικείων του στην Αστυνομία, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Άγνωστο υπό ποιες συνθήκες διέφυγε της εποπτείας της οικογένειας του, επιβιβάστηκε γυμνός από τη μέση και κάτω σε όχημα της οικογένειας και από τον κόμβο του Βελεστίνου βγήκε στο Εθνικό Οδικό δίκτυο και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στη Λωκρίδα Φθιώτιδας .