Λαμία: «Ασφυκτικός θάνατος» βρέφους Ρομά, 2 μηνών αδήλωτο στο ληξιαρχείο

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, κατέληξε από «ασφυκτικό θάνατο»

Βρέφος δύο μηνών, οικογένειας Ρομά από την Καμηλόβρυση Λαμίας, η οποίοι διαβιούν στην Αθήνα, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τους γονείς το βρέφος κοιμόταν στο αυτοκίνητο των Ρομά μαζί με τους γονείς του.Όπως προέκυψε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο, η γέννηση του βρέφους δεν είχε δηλωθεί στο ληξιαρχείο, με αποτέλεσμα να προκύπτει ζήτημα με την ληξιαρχική πράξη θανάτου ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταφής του .

Ο Ρομά πατέρας και το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά της οικογένειας, εκ γενετής τυφλοί, ενώ το νέο μέλος της οικογένειας των Ρομά γεννήθηκε με αναπνευστικό και καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να ξεπεράσει με ιατρική παρακολούθηση την οποία δεν έιχε.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αποδίδεται ως εύρημα «εικόνα ασφυκτικού θανάτου», ενώ έχει υποβληθεί αίτημα διενέργειας τοξικοϊστολογικής εξέτασης. Για την κατάληξη του βρέφους, ενημερώθηκε η Αστυνομία και διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το βρέφος .