Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων: «Να δοθεί τέλος στην ωμή βία της αστυνομίας ενάντια στους κατοίκους των Εξαρχείων»- Τους ενοχλεί το air condition, της κλούβας.

Καταγγελία της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, για “αντικοινωνικό πρόσωπο, για άλλη μια φορά” της ΕΛΑΣ, για τη λειτουργία του air condition κλούβας των ΜΑΤ η οποια ηταν παρκαρισμένη, “με αναμένη τη μηχανή, γεγονός που ενοχλούσε τους κατοίκους της πολυκατοικίας και που προκάλεσε τη δίκαιη διαμαρτυρία τους”.

Στην καταγγελία, παρατείνεται περιστατικό στο οποίο ζευγάρι ενοικίων πολυκατοικίας επί της Χ.Τρικουπη, εξέφρασε την έντονη διαμαρτηρία του, προς τον επικεφαλής των ΜΑΤ.
“Την Παρασκευή 12/9/14, μεταξύ 23.00 και 23.30, η διμοιρία που φυλάσσει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαρ. Τρικούπη έδειξε το αντικοινωνικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά: η κλούβα των ΜΑΤ ήταν παρκαρισμένη στο νούμερο 52 της οδού, με αναμένη τη μηχανή και το air condition, γεγονός που φυσικά ενοχλούσε τους κατοίκους της πολυκατοικίας και που προκάλεσε τη δίκαιη διαμαρτυρία τους. Συγκεκριμένα, η κα Α.Ρ. ζήτησε από τα ΜΑΤ ευγενικά να κλείσουν τη μηχανή της κλούβας, καθώς, λόγω του θορύβου της και του καυσαερίου που βγάζει, δε μπορούσαν να κοιμηθούν. Η κατάσταση αυτή ήταν καθημερινή όλο το καλοκαίρι και συνοδευόταν μάλιστα από φωνές των αστυνομικών μέχρι και πολύ αργά τη νύχτα. Τα ΜΑΤ απάντησαν βρίζοντας την Α.Ρ., μέχρι που παρενέβη ο σύζυγός της, ρωτώντας για την αιτία αυτής της απρόκλητης επίθεσης. Ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ, εξαιρετικά ερειστικός, προκάλεσε τον κο Δ.Ρ. να κατέβει κάτω.”
Το περιστατικό -σύμφωνα με την καταγγελία – συνεχίζεται με το ζευγάρι ύστερα από φραστική επεισόδιο με τους Αστυνομικούς να καταλήγει στο τοπικό Τμήμα, για τους οποίους προσθήκες δικάσιμος (30/09) ενώ όπως αναφέρει η καταγγελία, “η γειτονιά μαζεύει εδώ και καιρό υπογραφές για την απομάκρυνση της κλούβας από το σημείο”.
Σε άλλο σημείο της καταγγελίας, αναφέρεται, “το περιστατικό αυτό συγκαταλέγεται σε μια σειρά επεισοδίων ωμής βίας από την αστυνομία ενάντια στους κατοίκους των Εξαρχείων και αποδεικνύει ότι ο πάγιος ρόλος της είναι η καταστολή των πολιτών και η επίδειξη εξουσίας. Η κλούβα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο επί 24ώρου βάσης, φυλάσσοντας τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε και οδηγεί στην εξαθλίωση το λαό αυτού του τόπου. Με πρόφαση τη φύλαξη ενός προσεχώς εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, η αστυνομία βρίσκει μια επιπλέον ευκαιρία να διαταρράσει τη ζωή των κατοίκων, εμπεδώνοντας το καθεστώς κατοχής της περιοχής και της καλλιέργειας φόβου”.
“ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απομάκρυνση της κλούβας από τη Χαρ. Τρικούπη. Αν κρίνεται ότι τα ΜΑΤ πρέπει να συνεχίσουν να φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, να φύγουν και τα δύο από την περιοχή.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το ερχόμενο Σάββατο(27/09) θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport