Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Χωρίς παρελάσεις ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με απόφαση Πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν – ουτε μαθητική ουτε στρατιωτική- παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δε θα πραγματοποιηθούν,  ουτε οι μαθητικές  ούτε οι στρατιωτικές παρελάσεις.

Οι παρελάσεις, είχαν ακυρωθεί και την 25η Μαρτίου στο lockdown

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη εξελίσσεσαι  δεύτερο κύμα της πανδημίας και αποτυπώνεται στους αριθμούς – κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Ωστόσο μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός “καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων” και “το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του” τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αν και στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είμαστε με περιορισμένο  επιδημιολογικό φορτίο “Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά.

Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο  τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές”, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.