ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου: “Διαφορετικό καθεστώς από τα νησιά; Κινητά, ιντερνετ, πτέρυγες υπερπλήρεις που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις φύλαξης για τους κρατουμένους”

Σοβαρές καταγγελίες από Αστυνομικό* ο οποίος υπηρετεί στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, στη διαχείρηση των διαβιούντων που τελούν υπό καθεστώς κράτησης.

“Όχι, εγώ δεν θα σας μιλήσω για οδοιπορικά. Θα σας μιλήσω για το σημαντικότερο όλων. Την υγεία και την υγιεινή των συναδέλφων σας.
Προστατέψτε τους συναδέλφους σας που είναι αποσπασμένοι και ξεχασμένοι στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου.
Έχετε εκλεγεί, ζητήσατε την ψήφο και την εμπιστοσύνη για το Δ.Σ και την ΠΟΑΣΥ, είτε ως πλειοψηφία είτε ως μειοψηφία & αντιπροσωπεύετε το σύνολο των αστυνομικών στην φυσική και πολιτική ηγεσία και σε άλλους θεσμικούς φορείς.

Ρωτήστε αν οι χώροι είναι υγειονομικά ελεγμένοι και ασφαλείς με στρογγυλή σφραγίδα και υπογραφή αναρτημένες στη διαύγεια.
Ρωτήστε αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νόσων από τον υπερπληθυσμό στα καμπ, όπου φυλάσσονται σκοπιές.
Ρωτήστε αν πρέπει να γίνονται προληπτικές εξετάσεις αντισωμάτων. Αν ναι , καρτέλα υγείας με προληπτικό εμβολιασμό.
Ρωτήστε. Με την υγεία μας δεν χωράνε υποθέσεις και αν και ίσως.
Πέραν αυτών,
Γιατί το ΚΥΤ Φυλακίου έχει διαφορετικό καθεστώς φρούρησης από τα νησιά , αν και στις πτέρυγες που πλέον είναι υπερπλήρεις εχουν κινητά τηλέφωνα , δεδομένα Ίντερνετ και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις φύλαξης που ορίζει ο νόμος για τους κρατουμένους; Τέλος , δεν είναι όλα ένα υπόμνημα με λίγα ευρώ παραπάνω”.

Έβρος, 12.11.2019
Μιχάλης Αβέλλας
Αστυνομικός