ΚΥΣΕΑ : Νέος Αρχηγός ΕΛΑΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας για  ΕΛΑΣ

image
Νέος Αρχηγός για την ΕΛΑΣ, κρίθηκε ο μέχρι πρότινος  Υπαρχηγός του Σώματος Σώματος,  Αντιστράτηγος  Κωνσταντίνο  Τσουβάλας.
Υπο το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, και δύο Αντιστρατήγους του Στρατού, αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία (16/02) με τη συνεδρίαση του ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων όπου και θα κριθεί η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ
έυτερη φορά υπαρχηγός του Σώματος
Ειναι η δεύτερη φορά που τη θέση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, καταλαμβάνει ο Υπαρχηγός, και δεν κρίνεται ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του. Ήταν το 1998, όταν επί ηγεσίας του- τότε- Αντιστρατήγου (εα) Αθανασίου Βασιλόπουλου, ο Ρουμάνος δραπέτες Σοριν Ματέι, εισβάλει στο διαμέρισμα της οδού Νιόβη στα Πατήσια και υπό την απειλή ψειρομβοβιδας, κρατάει όμηρος τους τέσσερις ενοίκους, μεταξύ των οποίων η Αμαλία Γκινάκη. Η αποτυχημένη έφοδος της ΕΛΑΣ αποδίδεται στον τοτε Αρχηγό, ο οποιος ανελαβε ολη την ευθύνη και παραιτείται, και στη θέση του, τοποθετείται ο -τοτε-Υπαρχηγός Γιάννης Γεωργακόπουλος.
Αργά το απόγευμα (16/02) αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις, με εν ενεργεία να τερματίζουν ευδοκίμως την υπηρεσιακή τους πορεία και τους παραμένοντες και προηγούμενους στην επετηρίδα, να αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα .