Κυψέλη: Τους δράστες διπλής ένοπλης ληστείας αναζητούν πληρώματα της ΕΛΑΣ σε Σχολικό Συγκρότημα

Κινητοποίση για την Αμεση Δράση και την Ασφάλεια στηνΚυψέλη, ύστερα από διπλή ένοπλη ληστεία με τους δράστες, από μαρτυρία, να έχουν καταφύγει σε Σχολικό Συγκρότημα

Διπλή ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και καφετέρια, από δύο ένοπλους δράστες, προκάλεσαν κινητοποίηση στην Αμεση Δράση και την Ασφάλεια. Μαρτυρία ανέφερε ότι δύο άτομα κινήθηκαν σε Σχολικό Συγκροτημα στην περιοχή της Κυψέλης, στην οδό Παξών και η περιοχή μετέβησαν πληρώματα προκειμένου να γίνει έλεγχος στο εσωτερικό του.

Οι δύο ένοπλοι, εισέβαλλαν (20/11-22.50) σε καφετέρια στην Κυψέλη και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρήματα από το ταμείο. Αμεσα στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ΔΙΑΣ και από το βιντεοληπτικό υλικό, ταυτοποίησαν από τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο, τα μάυρα κράνη και τα ρούχα, τους δράστες ληστείας (20/11-22.30) σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην ίδια περιοχή, και ενημέρωσαν το Κέντρο τους.

Πληρώματα της Αμεσης Δρασης που συμμετείχαν στην αναζήτηση των δραστών, έλαβαν ενημέρωση από κάτοικο της περιοχής, για δύο νεαρούς με μάυρα ρούχα, οι οποίοι υπερπήδησαν τα κάγκελα και πέρασαν στο προαύλιο του Σχολικού Συγκροτήματος και οι Αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις. Στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ΟΠΚΕ σε συνδρομή της ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, σε ενίσχυση για τις αναζητήσεις στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ενόπλων ληστών.

Το Σχολικό Συγκρότημα της οδού Παξών, ωστόσο, βρίσκεται υπό κατάληψη, με τους μαθητές στην παρουσία των Αστυνομικών να εικάζουν εσφαλεμένα ότι η παρουσία τους σχετίζεται με πρόθεση εκκένωσης της κατάληψης, και αρνήθηκαν διά του προέδρου του 15αμελούς να εγκαταλείψουν το κτίριο. Χωρίς να γίνει έλεγχος στις εγκαταστάσεις με προφορική διαβεβάιωση του προέδρου του 15αμελούς ότι  οι δύο νεαροί που είχαν γίνει αντιληπτοί ήταν μαθητές και άσχετοι με την έρευνα της Αστυνομίας καθώς και ότι εκτός των μαθητών δεν έχουν αντιληφθεί προυσία εξωσχολικών στο Σχολείο τους, οι Αστυνομικοί αποχώρησαν σε συνέχεια των αναζητήσεων.

Οι έρυνες σε αναζήτηση των ενόπλων δραστών, συνεχίζεται.