Κυψέλη: Αστυνομικοί κατεβαίνουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Δράση Αστυνομικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συναντά σε ποδοσφαιρικό αγώνα την ομάδα του Ελληνικου Φόρουμ Προσφύγων

Σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα θα αναμετρηθούν η Δράση Αστυνομικών και η ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ, στο γήπεδο της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη, που παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει ως στόχο της την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κατάργηση των διακρίσεων και τη διασφάλιση της τήρησης της Αρχής της ίσης μεταχείρισης. Παράλληλα, το Σωματείο εργάζεται στηνπροώθηση και υποστήριξη της ισότητας, της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης των αστυνομικών, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την εθνική-εθνοτική καταγωγή, το θρήσκευμα, την κατάσταση υγείας, την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων αποτελείται από αιτούντες άσυλο, αναγνωρισμένους πρόσφυγες, μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς -από διάφορες χώρες, όπως Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Νιγηρία, Γκαμπόν, Λιβερία, Σιέρρα Λεόνε, Καμερούν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν και Συρία- ενώ φιλοδοξεί να εντάξει και γηγενείς.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Φόρουμ και συντονιστής του αγωνιστικού τμήματος, Χρήστος Λαζαρίδης, η ομάδα συγκροτήθηκε πριν από τρεισήμισι χρόνια ως ανάγκη της ίδιας της κοινότητας προσφύγων και μεταναστών, «Μέσα από τη χαρτογράφηση των αναγκών, της επαγγελματικής εμπειρίας και των δεξιοτήτων των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ομάδα, βοηθώνται στη συνέχεια να ενταχθούν εργασιακά».