Κύπρος: Λευκωσία-Λεμεσό για τον Αλβανό εκτελεστή|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Παραταση της κρατησης τους, για άλλες 8 ημέρες αποφασιστηκε για το ζεύγος Κυπρίων οι οποίοι εμπλέκονται  στο μακελειό της Αγίας Νάπας στην Κύπρο.

image

Ο 32άχρονος και η 30άχρονη σύντροφός του, οδηγήθηκαν το πρωί (06/07) εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης τους μετά από αίτημα της αστυνομίας καθώς υπολείπεται ανακριτικό έργο.
Οι δυο νεαροί μετά τη σύλληψη τους παραδέχθηκαν ότι προσέφεραν καταφύγιο στους Αλβανούς εκτελεστές ενώ για τον 32άχρονο προέκυψε ότι ήταν και ο οδηγός τους, τόσο κατά τη μετάβασή τους στη σκηνή για τη διάπραξη του εγκλήματος όσο και για την διαφυγή τους.

«Έδωσε» και τον σύντροφο της η 30άχρονη
H 30χρονη στη κατάθεση της παραδέχτηκε, ότι αρχές Μαΐου ο σύντροφος της μετέφερε στο διαμέρισμα της δύο άγνωστους αλλοδαπούς αναφέροντας της πως θα παραμείνουν εκεί για λίγες μέρες. Μάλιστα της είχε ζητήσει να τους πηγαίνει καθημερινά φαγητό. Όπως ισχυρίστηκε σε κάποια στιγμή ο σύντροφος της, της ζήτησε και του έδωσε καθαριστικά όπλου τα οποία προμηθεύτηκε από συγγενικό της πρόσωπο.
Ανέφερε επίσης ότι ο 32άχρονος άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Μάλιστα σε επίμονες ερωτήσεις της σε κάποια στιγμή, ο σύντροφος της, της ανέφερε ότι οι αλλοδαποί ήρθα να κάνουν μια… “πράξη”, και κατάλαβε ότι επρόκειτο για κάτι παράνομο.

Είχε παραδεχτεί το φόνο ο 32άχρονος
Επίσης στις 24 Ιουνίου, την επομένη του φόνου, ο 32άχρονος της παραδέχθηκε ότι ήταν οδηγός στο φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα, ότι οι δύο αλλοδαποί που φιλοξενούσαν ήταν οι εκτελεστές εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος βρίσκεται στο διαμέρισμα της στην Αγλαντζιά.
Ακολούθως και οι δύο φυγάδευσαν τον καταζητούμενο αλλοδαπό (σσ τον Αλβανο Aleks Burelli) τον οποίο και έκρυψαν σε συγκεκριμένο χώρο στη Λευκωσία.
Μετά την κράτηση και των δύο, ο 32άχρονος, παραδέχθηκε την ανάμειξη του στο στυγερό έγκλημα ενώ ενέπλεξε σε αυτό τους τέσσερις νέους συλληφθέντες που τελούν επίσης υπό κράτηση.
Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι ήταν το πρόσωπο που μεσολάβησε για τη διαμονή των δύο Αλβανών εκτελεστών και έκανε μαζί τους παρακολουθήσεις του μέρους, ότι ήταν ο οδηγός τους για την διάπραξη του φονικού, ενώ βοήθησε τον Αλβανό καταζητούμενο και κατά τη διαφυγή του.

“Πήγαινε-έλα” ..στη Λεμεσό
Ο 32άχρονος ανέφερε στους ανακριτές ότι φυγάδευσε τον εκτελεστή από σημείο στο οποίο τους ανέμεναν άλλα δύο οχήματα, αφήνοντας πίσω το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για το φονικό, το οποίο είχε κλέψει από τη Λευκωσία.
Επίσης ο 32άχρονος παραδέχθηκε ότι μαζί με τη σύντροφο του και ακόμη ένα πρόσωπο που τελεί υπό κράτηση, τον 38άχρονο «Μπένη» είχαν μεταβεί στη Λεμεσό όπου προσπαθούσαν να αποκρύψουν τον καταζητούμενο Αλβανό (σ.σ γίνεται αναφορά στον Aleks Burelli).
Επέστρεψαν πίσω στη Λευκωσία και ο 32άχρονος “έκρυψε” τον καταζητούμενο στο διαμέρισμα της συντρόφου του, ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν σε άλλο χώρο όπου πέρασε τη νύχτα.
Τη επόμενη μέρα ο 32άχρονος αφού παρέλαβε τον καταζητούμενο μετέβη με τον «Μπένη» και τον έκρυψαν σε άλλο διαμέρισμα στη Λεμεσό.
Η Αστυνομία συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναζητεί τα ίχνη του Αλβανού εκτελεστή ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν έχει διαφύγει στις κατεχόμενες περιοχές.


*reporter.com.cy