Κύπρος: Επιστολή – καταγγελία είχε αποστείλει ο Φάνος Καλοψιδιώτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τους φόβους για τη ζωή του, και την εκτίμηση του, για ολιγωρία των Αρχων, στη διερευνηση της φονικής ενέδρας σε βάρος του- με τους πέντε νεκρούς, στην Αγία Ναπα (2012)- είχε παραθέσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Κύπριος επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, πριν δύο χρόνια, και  τέσσερις μήνες πριν την εκτέλεση του πατέρα του.

image  Ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν στόχος εγκληματικών οργανώσεων, πολύ πριν το 2014- όταν “στήθηκε” το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας. Οι φόβοι του για τη ζωή του πριν δύο χρόνια, τέσσερις μήνες πριν τη δολοφονία του πατέρα του, φρόντισε να κοινοποιήσει τις ανησυχίες του στον Πρόεδρο της Δημοκρατία για την πορεία των ερευνών του πενταπλού φονικού αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς Αστυνομίας για τα στοιχεία που ο ίδιος είχε προσκομίσει.
Η επιστολή του Φάνου Καλοψιδιώτη επικεντρωνόταν στην εμπλοκή στην υπόθεση του Αλβανού Emilio P. ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε στη σύναψη του “συμβολαίου θανάτου” σε βάρος του.
Όπως χαρακτηριστικά κατέγραφε στην επιστολή του, «κατά τη διάρκεια της έρευνας των δολοφονιών ήμουν σε συνεχή επαφή με αξιωματούχο ο οποίος διαχειριζόταν την ποινική έρευνα, δίδοντάς του όλες τις πληροφορίες που είχα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσω στην εύρεση των ηθικών αυτουργών. Οι πληροφορίες που του έδωσα, καθώς τις δεχόμουν, έλαβαν τη μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) (ως συνημμένα) μαζί με sms.
Οφείλω να ομολογήσω, ένιωθα ότι δεν δινόταν καμία προσοχή στις ζωτικής σημασίας πληροφορίες που του προσφέρονταν. Ενώ ο Emilio P., Αλβανός υπήκοος, καταζητούνταν για την έρευνα των δολοφονιών, εξασφάλισα τον τηλεφωνικό του αριθμό μέσω επαφών μου ώστε να μιλήσει μαζί με τον κύπριο αξιωματούχο και να προσπαθήσει να τον δελεάσει να έρθει στην Κύπρο για να βοηθήσει στην έρευνα. Μίλησε μαζί του πολλές φορές, αν και για άλλη μια φορά ένιωσα δεν δινόταν καμία προτεραιότητα στο θέμα αυτό, και τελικώς δεν κατάφερε να τον φέρει εδώ στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες έχασε επαφή μαζί του. Προσπάθησα να τον ξαναεντοπίσω και ακολούθως ενημέρωσα το στέλεχος της κυπριακής αστυνομίας ότι ο Emilio P. εγκατέλειψε την Αλβανία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Μέσω κάποιων από τις επαφές μου τον εντόπισα σε κάποιο ελληνικό νησί και αυτή η πληροφορία δόθηκε επίσης στον αξιωματούχο, ωστόσο και πάλι χωρίς αποτέλεσμα».
Επίσης ο Καλοψιδιώτης κατήγγειλε ότι ενώ ο Τσαλιχίδης μετά την καταδίκη του για το πενταπλό φονικό ζητούσε επίμονα να συναντηθεί με τον ίδιο τον Καλοψιδιώτη αυτοπροσώπως αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «Μιλήσαμε, επίσης με τους κύπριους αξιωματούχους για την επιθυμία και τα επίμονα αιτήματα του Τ. ο οποίος είναι ένας εκ των δύο καταδικασθέντων για τις δολοφονίες, να μιλήσει μαζί μου. Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά ότι επιθυμούσε να μιλήσει μαζί μου και μόνο με μένα, για να αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Προς έκπληξή μου, γεγονός το οποίο, επίσης, με λύπησε, δεν έγινε καμία προσπάθεια να με φέρουν σε επαφή μαζί του προς το βέλτιστο συμφέρον της δικαιοσύνης και της υπόθεσης. Από όσα γνωρίζουμε, επιθυμούσε να μιλήσει με εμένα πρώτα, και στη συνέχεια θα κατέθετε στις αρχές όλα όσα γνώριζε σχετικά με την υπόθεση».

________

*reporter.com.cy