Κύπρος: Δύο νεκροί Πυροσβέστες στη φωτιά που μαίνεται

Δυο πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τεράστια είμαι και η καταστροφή από τη φωτιά που μαίνεται εκτός ελέγχου από την Κυριακή στους πρόποδες του Τροόδους στην Κύπρο.

image

Κατέληξε και ο δεύτερος Πυροσβέστης του βυτιοφόρου Πυροσβεστικού που ανατράπηκε τη Δευτέρα (20/06) και έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων. Προκειται για το Μάριο Αριστοτέλους, 44 ετών, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και ο 49άχρονος Ανδρέας Σοφοκλέους, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του ενώ ο τρίτος δασοπυροσβέστης, ο νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της Ασίνου, ενώ όπως επεσήμανε ο  υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ίωνας Νικολάου τόνισε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
“Το κρίσιμο μέτωπο, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Σολέα και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα”.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε, ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης (21/06) στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν 16 εναέρια μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ αναμένεται να συνδραμουν αεροσκάφη από τη Γαλλία και την Ιταλία.
Με την έως τώρα αποτίμηση πρόκειται για μεγάλη οικολογική καταστροφή ενω υπολογίζεται ότι η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.