ΚΥ Σχηματαρίου: Απόφαση έγκρισης για την αποκατάσταση ζημιών ύψους €7.719 που προκλήθηκαν από επεισόδιο συγγενούς ασθενούς

Αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου συγγενείς ασθενούς που κατέληξε, με απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Έσπασαν πόρτες και τζάμια, ξήλωσαν κουφώματα και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές ύψους €7.719 στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, οι εξοργισμένοι συγγενείς ασθενούς η οποία κατέληξε κατά τη νοσηλεία της. Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης υπέγραψε (23/04) απόφαση «έγκρισης για την αποκατάσταση ζημιών του ΚΥ Σχηματαρίου που προκλήθηκαν λόγω επίθεσης»,  σε συνέχεια εγγράφου της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας «για τις καταστροφές που προκλήθηκαν και τα μέτρα για την ασφάλεια προσωπικού και των εργαζομένων».

Για τα επεισόδια και τις καταστροφές έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Αστυνομία

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, «εξοπλισμός και υποδομές του εν λόγω ΚΥ υπέστησαν ζημιές και φθορές λόγω επίθεσης από συγγενείς ασθενούς η οποία απεβίωσε και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ εν μέσω περιόδου έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού».

Έτσι, «αντικαθίστανται δύο δίφυλλες ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου 1,40 Χ 2,15 με τρίπλεξ τζάμι, δύο δίφυλλες πόρτες 1,70 Χ 3,10 με φεγγίτη, τρία σταθερά πλαίσια με τζάμι τρίπλεξ 1,95 Χ 3,10 και ένα σταθερό πλαίσιο με τζάμι 3,40 Χ 3,10».

Ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, δήλωσε «σήμερα, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η στήριξη των ανθρώπων που προασπίζονται την Υγεία και δίνουν καθημερινή μάχη για όλους μας θα πρέπει να είναι αμέριστη. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, να παρουσιάζονται από κάποιους μεμονωμένους πολίτες, τέτοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού, προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν μας τιμούν, αποτελούν εξαίρεση και δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δήμο και ως κοινωνία», ενώ ο Δήμος Τανάγρας καταδίκασε «την επίθεση που δέχτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου καθώς και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που οι δομές Υγείας θεωρούνται απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε, για τους συνανθρώπους μας».