Ξυλοδαρμός Αυστραλού τουρίστα, ενω έβγαινα από εμπορικό που ψώνισε.. την Κυριακή

Επίθεση και τραυματισμό καταγγέλλει ελληνοΑυστραλος τουρίστας ενω έβγαινε από εμπορικό κατάστημα, απο μελη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ελληνοαυστραλός Κώστας Καπιτσας, με εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπο και τον άνω κορμό, απευθύνεται (16/07) σε Αστυνομικούς στην Ερμού, καταγγέλλοντας επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων. Αυτόπτες μάρτυρες όσοι βρέθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, κι ενώ ο ελληνοΑυστραλος έβγαινε από κατάστημα που ψώνιζε με την οικογένειά του.

«Περπατούσα με την οικογένειά μου, πέρασαν κοντά μου και χτύπησαν με γροθιές, χωρίς λόγο. Δεν τους είπα τίποτα, δεν τους ήξερα» καταγγέλλει ο ελληνοΑυστραλος τουρίστας.

touristas-ermou1

Ήταν μετά το τέλος της πορείας συνδικαλιστών και εργαζομένων ενάντια στη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές. Ο ελληνοΑυστραλος με καλοκαιρινή εμφάνιση και καλυμμένα τα χεριά του με Αρχαιοελληνικά tattoo’s έβγαινε από τον εμπορικό με τη συζυγο, την ανήλικη κόρη τους και της πεθεράς του, και δέχθηκε την επίθεση. Οι δράστες της επίθεση με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με κουκούλες διαπληκτίστηκαν φραστικά πριν την επίθεση.

«Απλώς περπατούσαμε και οι τέσσερις σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν ξαφνικά γύρισαν και χτύπησαν τον σύζυγό μου. Παντού αίμα, η κόρη μου έκλαιγε, λιποθύμησε, προσπάθησα να τον τραβήξω μακριά, αλλά δεν τους ενδιέφερε, έσπρωξαν τη μητέρα μου, εμένα, το παιδί. Σοβαρά τώρα; Τι ζώα είναι αυτά; Δεν μπορεί να συνέβη αυτό… Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά», δηλώνει η Αυστραλή σύζυγος του θύματος της επίθεσης. «Είμαστε τουρίστες, επιστρέφουμε αύριο στην Αυστραλία. Ηρθαμε εδώ, ξοδέψαμε τα χρήματά μας για την οικονομία σας. Και να μας χτυπήσουν; Δεν θα έρθω ποτέ ξανά, αυτό είναι σίγουρο», συμπληρώνει.

Στο χώρο κλήθηκε ασθενοφόρο με το πληρωμα να παρέχει πρώτες βοήθειες στον τραυματία ενώ οι δράστες της επίθεσης αναζητούνται.