Κρυσταλλοπηγή: Παραδόθηκε και συνελήφθη στα σύνορα ο Αλβανός Roxhers Demirazi

Συνελήφθη στα Ελληνοαλβανικά Σύνορα Κρυσταλλοπηγής από Έλληνες Αστυνομικούς ο 20χρονος Αλβανός Roxhers Demirazi στα στοιχεία του οποίου έχει εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης και ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

(11/02-00.30) Το όχημα της Ασφάλειας αφίχθη μεταφέροντας τον 20χρονο Αλβανό Roxhers Demirazi στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης κρατούμενος ως δράστης στο μεικτό τάγμα εφόδου των 12 δολοφονων τογ Άλκη Καμπανού.

Δηλώνοντας παραίτηση κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και την πρόθεσή του να δικαστεί στην Ελλάδα, ο 20χρονος Αλβανός Roxhers Demirazi, πέρασε στο Μεθωριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής (10/02-22.30) και συνελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2) ο 20χρονος Αλβανός συνοδευόμενος από τον πατέρα του παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κορυτσάς για να παραδοθεί και δήλωσε την πρόθεσή του να εκδοθεί στην Ελλάδα. Καθώς ωστόσο δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες – σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία – μετά από 10 ώρες μένει ελεύθερος. Σε συνεννόηση με το νομικό του συμπαραστάτη ο Roxhers Demirazi, καθώς μεταξύ  της Ελλάδας και της Αλβανίας δεν υπάρχει συμφωνία για έκδοση σε εντάλματα, ο 20χρονος μετέβη στα σύνορα όπου παρελήφθη από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσυνεννοουμένη αστυνομική επιχείρηση, συμμετείχε και ο Γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος μετέβη με το υπηρεσιακό όχημα στα στα Ελληνοαλβανικά Σύνορα Κρυσταλλοπηγής και επέστρεψε με τη συνοδεία του κρατούμενο στο Μέγαρο της ΓΑΔΘ.

Ο 20χρονος Roxhers Demirazi μετάγεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΘ και το πρωί της Παρασκευής (11/02) θα οδηγηθεί ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης του, ως μέλος στο “μεικτό τάγμα εφόδου των 12” για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.