Κρυονέρι: Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό

Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί για τη φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής

Ο 43χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου, ο οποίος παρίστανε τον εθελοντή σε κατάσβεση φωτιάς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από πρόθεση με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε Ανακριτή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον 43χρονο να κινείται με δίκυκλο χωρίς πινακίδες σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι και κατά την παραμονή του, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων. Κατά την προανακριτική έρευνα προέκυψε εμπλοκή του 43χρονου σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.