Κρήτη: Συνελήφθησαν οι “νταήδες” του Μυλοποτάμου για την επίθεση στην οικογένεια των Γερμανών

Συνελήφθησαν σε συνέχεια εκτέλεσης ενταλμάτων στα στοιχεία τους, οι δύο Μυλοποταμίτες για την επίθεσης σε βάρος της οικογένειας των Γερμανών τουριστών στο οδικό δίκτυο Περάματος του Δήμου Μυλοποτάμου

Στα στοιχεία των δύο Κρητικών, είχαν εκδοθεί (22/018) εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος οδηγός του μαύρου 4Χ4 διώκεται ποινικά, μεταξύ άλλων, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε βαθμό κακουργήματος. Ενώ για το πλημμέλημα της απλής σωματική βλάβης, κατηγορείται ο 36χρονος συνοδηγός του 4Χ4.

Οι δύο άντρες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Σε ανάρτησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει, «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Η δικογραφία της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος των δύο Κρητικών.

Το περιστατικό κατήγγειλε η οικογένεια των Γερμανών τουριστών καθώς όπως ανέφεραν, ο πατέρας, οι δύο γιοι και η κόρη του, επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο όχημα εν κινήσει στο οδικό δίκτυο του Περάματος Μυλοποτάμου. Από παράδρομο στο οδικό δίκτυο βγήκε το όχημα των δύο Κρητικών οι οποίοι επέβαιναν σε αγροτικό όχημα και διεμβόλισαν το όχημα των Γερμανών, προκαλώντας μικρή ζημιά. Ο Γερμανός οδηγός του ενοικιαζόμενου οχήματος τους κόρναρε και τους ζήτησε να σταματήσουν προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία.

Στη στάση που πραγματοποίησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στο Γερμνό γιο του οδηγού στη θέση του συνοδηγού και τον γρονθοκόπησε άγρια, ενώ ο δεύτερος γιος της οικογένειας προσπάθησε να προστατέψει τον αδερφό του. Στην εξέλιξη του επεισοδίου, ο συνοδηγός του αγροτικού βγήκε από το αγροτικό κρατώντας μαχαίρι και οι Γερμανοί τουρίστες έντρομοι μπήκαν στο αυτοκίνητο τους σε μια κίνηση να απομακρυνθούν, ενώ οι Κρητικοί συνέχιζαν την καταδίωξή τους. Κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο διευκόλυναν σε διαφυγή τα μέλη της οικογένειας των Γερμανών από τους δύο αψύς Κρητικούς οι οποίοι αποχώρησαν από το σημείο.