Κρήτη: Προσφυγή στην Εισαγγελία και τη ΔΗΕ απο την Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης για Fakenew

Αφορμή η ανάρτηση σε ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα με ψευδή στοιχεία για τη Ναυαγοσωστική  κάλυψη σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης

Σε καταγγελία προχώρησε η Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης «Ωκεανίς» με αφορμή Fakenew ανάρτηση σε ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα με πληροφορίες- ενημέρωση Ναυαγοσωστικής κάλυψης ενώ η ανάρτηση έχει αναπαραχθεί και σε άλλες ομάδες.

Στη Fakenew ανάρτηση διασύρεται τόσο η επιχείρηση Ναυαγοσωστης κάλυψης Κρήτης όσο και οι Ναυαγοσώστες της με τη διεύθυνση της εταιρείας να προβαίνει σε προσφυγή τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ναυαγοσωστικης Σχολής Κρήτης, «Ωκεανίς»:

«Αλλ’ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου «Σοφοκλής» (Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο).

Ύπέπεσε στην αντίληψη μας ότι υπάρχουν κάποιοι «κύριοι» οι οποίοι επειδή μένουν αδρανείς στο χώρο μας, περνούν το χρόνο τους ανεβάζοντας βίντεο και σχόλια καθρεφτίζοντας μας και κατηγορώντας τόσο την σχολή μας όσο και τα παιδιά μας, γιατί οι ναυαγοσώστες μας είναι τα παιδιά μας και σαν γονείς δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα υπερασπιστούμε.

Το γεγονός ότι φέτος τα ίδια παιδιά έχουν κάνει τόσες διασώσεις και πάνε τόσο καλά έχει ενοχλήσει τόσο πολύ τους συγκεκριμένους «κυρίους» που νομίζουν ότι παίρνοντας βίντεο από τα προσωπικά social των παιδιών μας και κατηγορώντας πάλι θα μείνουν ατιμώρητοι.

Επειδή λοιπόν στην «Ωκεανίς» δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι παραδώσαμε όλο το συκοφαντικό υλικό που αναρτήθηκε και το θέμα έχει αναλάβει η αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (καθώς τα ψεύτικα προφίλ μπορούν να βρεθούν απλά δεν το γνώριζαν, καθώς υπήρξαν ανίδεοι με το Ίντερνετ όπως και με τη Ναυαγοσωστική). Όποτε το θέμα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη.

Εκ της διευθύνσεως, Μ. Χαχλιουτάκης».