Κρήτη: Ισχυρή σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στην Κρήτη, ανοιχτά του Λασιθίου στο Νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης σε θαλάσσιο χώρο, προκάλεσε έντονη αναστάτωση και ανησυχία στον πληθυσμό

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε πριν από λίγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό 6.3R στην Κρήτη.

Από τις πρώτες αναφορές για ζημιές, κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηροκαμπο Σητείας. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και  με εντολή του Αρχηγού Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες, να επέμβουν, αν και όπου χρειαστεί.

Ο σεισμός έντασης 6.3R σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (12/10-12:24) με επίκεντρο 40Km νοτιοανατολικά της Σητείας Κρήτης , εντός θαλάσσιας περιοχής. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5Km σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρου.

Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση έντασης 6,3R σημειώθηκε μετά από λίγο (12/10-12.36) στην Κάρπαθο, ενω έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στη Σαντορίνη .

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές σε οικήματα ενώ και το Δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές, ωστόσοδεν υπάρχει πλήρης εικόνα.