ΚΡΗΤΗ: "Ερπετό "φυγάς" της Κρήτης", ο κροκόδειλος "Σήφης", για τον "Guardian".

Ο “Σήφης” ..ειναι κροκόδειλος του Νέιλου, και δεν  “παρέδωσε” την ελευθερία του στο Φράγμα των Ποταμών, στο Αμάρι, ούτε στον ερπετολόγο Olivie Bera, ο οποίος ταξίδεψε στην Κρήτη για να τον αιχμαλωτίσει!
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών με ανακοινώσει στον τοπικό τύπο, έχει κοινοποιήθει την απαγόρευση πρόσβασης στο Φράγμα, και το κολύμπι, με δεδομένο της ταυτοποίηση του είδους και της πορέλευσης τους κροκόδειλου. “Ο κ.Bera, προσδιόρισε την ηλικία του στα  4 μέχρι 7έτη- απο το μήκος του-, υπολογίζεται περίπου στο 1.70μ, ωστόσο δεν ειναι δυνατον να πουμε τώρα αν είναι αρσενικός ή θηλυκός. Επίσης δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει δευτερος κροκόδειλος στην περιοχή. Το ερπετό είναι άγριο και μεγαλώνει κάθε μέρα” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Olivie Bera, αναχώρησε για την πατρίδα του, ωστόσο οι προσπάθειες αιχμαλωσίες του επετού, συνεχίζονται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ερπετολόγου, μεταξύ άλλων σύστησε την αντικατάσαση του δολώματος, και την τοποθέτηση πλωτών παγίδων.
Σε άρθρο του ο “GUARDIAN” αναφέρεται στην παρουσία του διεθνους φήμης ερπετολόγου Olivie Bera, με τίτλο: “Ο μεγαλύτερος κυνηγός κροκοδείλων στον κόσμο απέτυχε να πιάσει το “Σήφη”, το ερπετό- “φυγά ” της Κρήτης .
Όπως έγινε γνωστό ο ειδικός ερπετολόγος, ήρθε αρκετές φορές κοντά στο ερπετό, χωρίς ωστόσο να επιτύχει την αιχμαλωσία του.  “Ο κ.Bera επιχειρούσε νύχτα, σε συνθήκες απόλυτης ησυχίας και σκότους, με σκοπό να τον εντοπίσει, με το φακό του να τον “ακινητοποιήσει” και να του περάσει θηλιά στο στόμα ώστε να τον τυλίξει με κάποιο τρόπο, αλλά ο κροκόδειλος έφευγε στα βαθια”, ανέφεραν τοπικοί παράγοντες που συμμετείχαν στην επιχείρηση αιχμαλωσίας.