Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ και …νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου

Με αγωνία, παρά το γεγονός ότι φέτος χαρακτηρίζονται “λάιτ”, περιμένουν οι Αξιωματικοί της Κρήτης, τις κρίσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του μήνα, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι το Ηράκλειο σε λίγες ημέρες θα έχει όπως φαίνεται νέο Αστυνομικό Διευθυντή αφού ο τωρινός, ο Κώστας Λαγουδάκης, είναι στο βαθμό του Ταξιάρχου εδώ και τρία χρόνια, άρα, ή θα αποστρατευτεί η θα προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου. Αν συμβεί το τελευταίο, θα πρέπει να φύγει και να αναλάβει καθήκοντα σε υψηλότερη θέση μιας και στο νησί, δεν προβλέπεται η συνύπαρξη δύο Υποστρατήγων αν λάβουμε υπόψιν ότι ο τωρινός Γενικός Περιφερειαςκό Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης που και εκείνος κρίνεται, παραμείνει στη θέση που ήδη κατέχει.
Σε επίπεδο Ηρακλείου εκτός από τον Ταξίαρχο Κώστα Λαγουδάκη, κρίνονται ακόμη δύο Αξιωματικοί. Οι Αστυνομικοί Διευθυντές Μιχάλης Βισκαδούρος και Σήφης Κανακουσάκης. Όσον αφορά στον Σήφη Κανακουσάκη, οι πληροφορίες λένε ότι θα κριθεί μόνο αν οι κρίσεις προχωρήσουν κάτω από την 60η σειρά μιας και ο ίδιος βρίσκεται στη σειρά 63.
Στο Λασίθι, ο μόνος αξιωματικός που κρίνεται είναι ο Ταξίαρχος Μανώλης Πετάσης που εδώ και ένα χρόνο έχει αναλάβει χρέη αστυνομικού Διευθυντή. Στο Ρέθυμνο κρίνεται μόνο ο τωρινός Αστυνομικός Διευθυντής Αντώνης Ρουτζάκης ο οποίος βρίσκεται στη 30η σειρά. Τέλος, στα Χανιά δεν κρίνεται κανείς.
Όπως συμβαίνει πάντας στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, έτσι και σε αυτές δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις γι’αυτό και η αγωνία εκείνων που κρίνονται είναι δικαιολογημένη…
__________________

* κειμενο, Γιώργος Ι. Παπαδάκης / ekriti.gr