Κρίσεις σε αναμονή με “εμπλοκή” από Κουμουνδούρου

Σε αυτές τις Κρίσεις όλοι οι Ανώτεροι και οι Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονται ψηλά στην επετηρίδα, θέλουν να “γίνουν” να “τοποθετηθούν” και να “μεινουν” και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και ενώ το Συμβούλιο Κρίσεων είναι σε εξέλιξη .

Ανατροπές και παρεμβάσεις κυριολεκτικά  την.. τελευταία στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες απο πηγες του Μεγάρου της Λ.Κατεχάκη στο Nantiareport.gr, καθυστέρησαν την διαδικασία Κρίσεων των Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στο βαθμό του Αντιστρατήγου κι ενώ το Συμβούλιο Κρίσεων ήταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις από δύο κατευθύνσεις, αφορούσαν την τοποθέτηση δύο Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ οι οποίοι  θα κατέχουν θέση στην ηγεσία του Σώματος.

Πρόκειται για Αντιστράτηγο που κρίθηκε “διατηρητέος” και οι πληροφορίες τον έφεραν να στηρίζεται από πολιτικά στελέχη με θέση και ισχυρή παρέμβαση και Αντιστράτηγο που “προήχθη” για τον οποίο ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ανθρωποδυναμικό οργανόγραμμα της ΕΛΑΣ ο νέος Αντιστράτηγος επρόκειτο να καλύψει τη θέση εα Αντιστρατήγου – σύμφωνα με πληροφορίες του μέχρι πρότινος Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντώνη Μπάκα- ωστόσο η Κουμουνδούρου φέρεται να ασκούσε πιέσεις για μετακίνηση από τη θέση του, και τοποθέτηση του “διατηρητέου” Αντιστρατήγου. Αυτή η “διαφωνία”, αποτέλεσε το σημείο της “καραμπολας”.

Παρά τα σενάρια και τις φήμες, στις Κρίσεις της ΕΛΑΣ η “νύχτα θα είναι βαθιά”, καθώς δεν είχαν προβλεφτεί οι παρεμβάσεις και οι εντονότατες αντιδράσεις.. έπεται συνέχεια.