Κρίσεις ΕΛΑΣ: «Στις 14, για να είναι ερωτικές», «μετά την Κυριακή, γιατί λειτουργούν οι Μητροπολίτες», και «από Δευτέρα, για να πάρουν πενθήμερα»!

Πρόβλεψη για τις επικείμενες Κρίσεις των Αξιωματικών τηε ΕΛ.ΑΣ. για την πιθανή ημερομηνία έναρξης που έχει “γεννήσει”..  ανέκδοτα σχολιάζει Αξιωματικός και συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή τις επικείμενες Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Ιωάννης Αραμπατζής, σχολιάζει,  «Πόσες φορές, οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που αναμένεται να κριθούν, δεν άκουσαν τη φράση του τίτλου; Κάθε χρόνο, από τις 21 Ιανουαρίου, οι Αξιωματικοί που διοικούν τις πιο νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες πανελλαδικά, αναμένουν το αποτέλεσμα των συμβουλίων κρίσεων, που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Αν θα συνεχιστεί η σταδιοδρομία τους ή θα κριθούν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες» αυτήν.

Δυστυχώς φέτος, έχουν ήδη περάσει είκοσι ημέρες από την προβλεπόμενη συντομότερη ημερομηνία έναρξης των κρίσεων και η αβεβαιότητα συνεχίζεται. Πέραν της ψυχολογικής φθοράς που προκαλεί στους υπό κρίση Αξιωματικούς, η καθυστέρηση της διενέργειας των κρίσεων δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Σώματος. Η παρατεταμένη περίοδος, κατά την οποία τίθενται οι Αξιωματικοί υπό τη δαμόκλειο σπάθη της πρόωρης συνταξιοδότησης, τους οδηγεί να σκέφτονται διπλά τις αποφάσεις τους, καθώς τυχόν λανθασμένος χειρισμός ενός περιστατικού, θα εκτιμηθεί αναλόγως. Βέβαια, αυτό επηρεάζει όλο το αστυνομικό προσωπικό, καθώς δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που αναμένουν μια απόφαση ή μια ενέργεια του Διευθυντή τους για ένα θέμα που τους απασχολεί και πήραν την απάντηση «θα το δούμε μετά τις κρίσεις».

Πλέον, η πιθανή ημερομηνία έναρξης των κρίσεων έχει γεννήσει ανέκδοτα του τύπου: «στις 14 Φεβρουαρίου, για να είναι ερωτικές», «στις 25 Μαρτίου, για να συμπέσει με την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία», «μετά την Κυριακή, γιατί έχουν λειτουργία οι Μητροπολίτες», «από Δευτέρα, για να πάρουν δύο τελευταία πενθήμερα».

Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες των συμβουλίων κρίσεων, για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για μην αιωρούνται υπόνοιες για διεργασίες και πιέσεις από εξωυπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν τιμούν το Σώμα και όσους υπηρετούμε σε αυτό».