Το κράτος, διέκοψε το επίδομα €330 στην Άσπα Μπόγρη από το Άργος.

Η ιστορία της Ασπασίας από το Αργος είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν ο πατέρας της, την πυροβόλησε στο κεφάλι, για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του. Τρία χρόνια μετά το κράτος της κόβει το επίδομα των €330 το οποίο της είχε χορηγήσει.

Ήταν στις 12 Αυγούστου του 2013 όταν η 17άχρονη -τότε- Ασπασία Μπόργη, δέχθηκε φονικά πυρά με δράστη τον πατέρα της, Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος την πυροβόλησε εξ’ επαφής για να εκδικηθεί τη μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου με την οποία βρισκόταν σε διάσταση,  στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του κέντρο του Άργους. Στη συνέχεια ο πατέρας της έφηβης τότε- Άσπας, ενήργησε αυτοχειρία, με το ίδιο όπλο, και έπειτα από παραμονή σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο, κατέληξε, ενώ η νεαρή, παρέμεινε σε κώμα για 9 ολόκληρους μήνες.

Διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και τρία χρόνια μετά, η 20άχρονη σήμερα Ασπα Μπόγρη, παραμένει σε νοσηλεία σε εξειδικευμένο ίδρυμα στην περιοχή της Λάρισας με αναπηρία 99%  καθηλωμένη στο κρεβάτι με τις μετακινήσεις της να γίνονται με αναπηρικό αμαξίδιο ενώ η επακοινωνία της γίνεται με τα μάτια και νεύματα του κεφαλιού.
spyridoulaΣύμφωνα με την αξιολόγηση της υγειονομικής επιτροπής, η οποία εξέτασε την Ασπασία, λόγω της διαγνωσμένης της αναπηρίας σε ποσοστό 99% δικαιούται επίδομα αναπηρίας από τον ΟΓΑ. Όπως καταγγέλλει η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου στον προσωπικό της λογαριασμό (02/10) διεκόπη η καταβολή του επιδόματος ύψους €330 το οποίο είχε χορηγηθεί στην Ασπασία Μπόγρη, με την αιτιολογία, ότι “το επίδομα ήταν εξω-ιδρυματικό και η Ασπασία παραμένει σε νοσηλεία”.

aspasia 6Όπως αναφέρει η μητέρα της 20άχρονης σήμερα Άσπας Μπόγρη, “το επίδομα είναι εξω-ιδρυματικό ωστόσο, μια ασθενής όπως η Ασπασία είναι αδύνατον να μείνει εκτός ιδρύματος καθώς δε χρειάζεται μόνο συντήρηση αλλά και αποκατάσταση καθώς έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της”. Ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα της, το κόστος μόνο για τα νοσήλια και την αποκατάσταση της Ασπασίας ανέρχονται στο ποσό των €3000 το μήνα «Το κράτος μου λέει να κόψω το σβέρκο μου» τονίζει η Σπυριδούλα Φατούρου, χαρακτηριστικά.