Κοζάνη: Η ιστορία πίσω από τον “τηλεοπτικό Ταξίαρχο Στάθη Θεοχάρη” και ο Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ Μπάμπης Θεοχάρης

Η μυθοπλασία του τηλεοπτικού Ταξίαρχου Θεοχάρη από το «Καλημέρα Ζώη» και η Υπηρεσιακή πορεία του Ταξιάρχουν Χαράλαμπου Θεοχάρη.

Η τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ζωή” του Νίκου Φώσκολου προβλήθηκε για περισσότερα από 10χρόνια (1993-2006) καθηλόνοντας το κοινό να παρακολουθήσει τα 3.093 επεισόδια. Ωστόσο η ζωή δείχνει να ακολουθεί τη μυθοπλασία καθώς η ιστορία πραγματικά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η προσωπικότητα του Ταξίαρχου Στάθη Θεοχάρη στο “Καλημέρα Ζωή”, εμπνεύστηκε από το υπαρκτό πρόσωπο του -τότε Αστυνόμο- και σημερινό Ταξίαρχο της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KozaniLife.gr, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς Νίκος Φώστκολος, εμπνεύστηκε το ρόλο, όταν γνώρισε από τον πρωταγωνιστή της σειράς και φίλο του, Γιώργο Βασιλείου, το νεαρό τότε Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ενώ ζούσε στην Αθήνα, . Η προσωπική επαφή των τριων ανδρών, διαμόρφωσε το ρόλο και την προσωπικότητα του μυθοπλασικού “Ταξίαρχου Θεοχάρη” στο “Καλημέρα Ζωή”.Κράτησαν το επίθετο Θεοχάρης, άλλαξαν το όνομα και ο ρόλος στο σενάριο, απέκτησε ..προσωπικότητα.

“Ο κάθε άνθρωπος έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία να σου πει, αρκεί να την ακούσεις”

Αυτό που δεν είχε φανταστεί ούτε και ο -νεαρός τότε- Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Θεοχάρης είναι  η μεγάλη επιτυχία που έτυχε η προσωπικότητα του τηλεοπτικού “Ταξίαρχου Θεοχάρη”,  ούτε  το δικό του σενάριο της Υπηρεσιακής του ζωής. Πριν από λίγες ημέρες κατά τη διεξαγωγή των τακτικών Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Χαράλαμπος Θεοχάρης, προήχθη στο βαθμό του Ταξίαρχου.

Καλή επιτυχία στον Ταξίαρχο Χαράλαμπο Θεοχάρη για τη νέα του θέση στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.

_________

* με πληροφορίες του ρεπορταζ της Αργυρώς Ζιάμπα, KozaniLife.gr