Κοζάνη: Εκτροφέα Ροτβαϊλερ, περιγράφουν οι κάτοικοι του χωριού τον 72άχρονο ιδιοκτήτη των σκύλων

Την ώρα που ο 72χρονος ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, στρατηγός εν αποστρατεία, παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του, κάτοικοι της περίοχής οι οποίο φέρονται να τον γνώριζαν προχωρούν σε νέες καταγγελίες.

wp-1462304727102.jpg

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα proinoslogos.gr φήμες προσδιορίζουν τον απόστρατο αξιωματικός ως εκτροφέα, με δεδομένο ότι στο σπίτι του είχε τουλάχιστον δέκα σκύλια της ίδιας ράτσας.

Περιοίκοι σημειώνουν ότι πριν από δύο μήνες έδωσε δύο ροτβάιλερ ενώ, όπως τονίζουν, πολύς κόσμος επισκεπτόταν το σπίτι του 72χρονου για να δει τα σκυλιά. Ο απόστρατος αξιωματικος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε να δώσει κάποια από τα οκτώ σκυλιά του, αλλά δεν είχε βρει ενδιαφερόμενους.

Μαρτυρία περιοίκου αναφέρει ότι «στις 18-19 Σεπτεμβρίου τα ροτβάιλερ του κατασπάραξαν ένα σκυλάκι. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έγιναν οι συστάσεις για πλημμελή φύλαξη ζώων» με την ιδιοκτήτρια του κουταβιού να επιβεβαιώνει την πληροφορία. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, το γεγονός αυτό και οι συστάσεις δεν συνέβαλαν ώστε ο ιδιοκτήτης να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ..

Ο ιδιοκτήτης των 8 ροτβάιλερ, στρατηγός εν αποστρατεία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κοζάνης και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο 72χρονος, φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε τα σκυλιά για λόγους ασφαλείας.