ΚΟΥΒΕΛΑ- ΡΑΧΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ο Αρχιφυλακας του Δομοκού, πήγαινε για κυνήγι και σε “ενέδρα θανάτου” τον εκτέλεσαν.

“Τυπικός, καλός και ήσυχος άνθρωπος” με αυτούς τους χαρακτηρισμούς αναφέρονται όσοι είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν τον 47άχρονο Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού. Το κυνήγι, ήταν μεταξύ άλλων, ενασχόληση της παρέας του, 47άχρονου Αρχιφύλακα, ωστόσο ο θανάσιμος τραυματισμός φίλου τους, σε καρτέρι αγριογούρουνου, τους είχε “σημαδέψει”.

image

Ο 47άχρονος Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ (Μάκης) Γκαλιμάνης,47 όπως καταθέτουν οι συγγενείς του, είχε βγει από το πατρικό του λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα (21/02) στην Κουβέλα Ραχών, Φθιώτιδας, να πάει για κυνήγι. Επιβιβάστηκε στο τζιπ όχημά του, με τους δράστες να έχουν “στήσει ενέδρα θανάτου”.
image

Μέσα από το μαύρο Passat, στο οποίο επέβαιναν, γάζωσαν με kalashnikov και πιστόλι το όχημα στο οποίο επέβαινε και τον εκτέλεσαν. Σύμφωνα με – έως τώρα- πληροφορίες, ο 47άχρονος έχει βληθει σε θώρακα και κεφάλι ενώ από το σημείο έχουν περισυλλεγεί 18 κάλυκες από kalashnikov και δύο κάλυκες από πιστόλι των 9mm.
Όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν, ο 47άχρονος Αρχιφύλακας, ήταν έμπειρος κυνηγός και πήγαινε συχνά με την παρέα του για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή.
Τον Οκτώβριο του 2013, συμμετείχε σε παρέα δέκα κυνηγών από την περιοχή της Φθιώτιδας, σε κυνήγι αγριογούρουνου στο Άνυδρο Στυλίδας.

image
Γιώργος Κοτσάνος

Σε καρτέρι που είχαν στήσει σε “πέρασμα” η παρέα των κυνηγών, είχε τραυματισθεί θανάσιμα (12/10 2013) ο 54χρονος Γιώργος Κοτσάνος, πατέρα τριών κοριτσιών, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων, πρώην Αντιδήμαρχος και Υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας.
Η παρέα των κυνηγών είχε εντοπίσει αγέλη αγριογούρουνα, είχαν χωριστεί σε δυο ομάδες και οταν τα ζωα πέρασαν από το καρτέρι πυροβόλησαν. Όταν αναζήτησαν τον 54χρονου Γιώργο Κοτσάνο, τον εντόπισαν νεκρό στο σημείο που είχαν στήσει το καρτέρι. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.
Οι κυνηγοί της παρέας- μεταξύ των οποίων και ο δολοϕονημένος Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ (Μάκης) Γκαλιμάνης-,  οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίσθηκε δικασιμος. 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport