Κούγιας: “Αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ”

Την υπεράσπιση των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, ανέλαβε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, για την καταδίωξη που κατέληξε στο Πέραμα με τον θανάσιμο τραυματισμό σεσημασμένου Ρομά και τον τραυματισμό του 16χρονου κουνιάδου του

«Πέντε μοτοσικλέτες χτύπησε. Υπάρχει μία αυτόματη συμπεριφορά όχι ενός αλλά εφτά αστυνομικών. Μπορούσαν και με μία κίνηση να φύγουν οι 30 κάλυκες. Είναι τεράστιο υπερασπιστικό επιχείρημα ότι πυροβολούν συγχρόνως. Που σημαίνει ότι συνέβη κάτι ακραίο. Μου είπαν ότι δεν άκουσαν εντολή στον ασύρματο», δήλωσε μιλώντας στο δελτίο του Alpha, ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος στην υπόθεση των επτά κατηγορούμενων Αστυνομικών της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

«Η πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ΕΛΑΣ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα βοηθήσω για την έκδοση της σωστής απόφασης. Το πολυτιμότερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και τους αστυνομικούς. Αύριο το πρωί θα πάρω τη δικογραφία. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που δικαιώνουν αστυνομικούς», επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο ποινικολόγος .