Κως, θύμισε.. Κερατέα. Εκτός ελέγχου οι αντιδράσεις για το hot spots|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

– Εκτός ελέγχου, πάλι η κατάσταση στην Κω με αφορμή τα hot spots!
– Σύλληψη ενός πολίτη στο Πυλί μετά από μεγάλη ένταση!
– Απέκλεισαν κάτοικοι το δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο με βράχους κι έχουν ανάψει φωτιές!
– “Ακραία στοιχεία” χαρακτηρίζουν αυτούς που αντιδρούν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος
– Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος μετά το ξύλο μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων του νησιού
– Όλο το χρονικό της έντασης *

image

Η κατάσταση στην Κω “μυρίζει μπαρούτι” από το πρωί του Σαββάτου (06/02) και όσο περνά η ώρα η ένταση αυξάνεται. Στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 100 κάτοικοι (σ.σ. οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται), αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας. Οι κάτοικοι στο Πυλί,απέκλεισαν το δρόμο, ενώ στην συνέχεια άναψαν φωτιές και τοποθέτησαν βράχους. Οι κάτοικοι συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην δημιουργία hot spots στο νησί.

Θέμα χρόνου ήταν να γίνει και η πρώτη σύλληψη.

image

Όπως μεταδίδει το vimatisko.gr, με χειροπέδες οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, εργολάβος, για παρακώλυση κυκλοφορίας, αφού ο συγκεκριμένος κάτοικος της περιοχής, με το αυτοκίνητό του παρεμπόδιζε την κυκλοφορία σε δρόμο που οδηγεί στο 148, στο πλαίσιο των αποκλεισμών των οδών πρόσβασης, που πραγματοποιούν κάτοικοι του Πυλίου από νωρίς το πρωί (06/02)

wp-1454784515421.jpg

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης, βρέθηκε στο σημείο και ζήτησε -όπως είπε- “το αυτονόητο: να μη γίνει η Κως αποθήκη ψυχών”.

Ένταση από το πρωί!
Οι συγκεντρωμένοι στο Πυλί είχαν αποκλείσει το δρόμο προς το στρατόπεδο,ωστόσο  χειριστές των μηχανημάτων του στρατού, κατάφεραν να περάσουν, μετά από διαβουλεύσεις με τους συγκεντρωμένουςκατοίκους.

image

Αρχή με… φωτιές
Οι κάτοικοι νωρίτερα είχαν ανάψει φωτιές και κρατούσαν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιησαν και στον Λινοπότη!
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Κατερίνα Φιλοπούλου, οι στρατιώτες δούλευαν όλη τη νύχτα στο σημείο κατασκευής του hot spot, ενώ στο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι (06/02), έφτασε νωρίς το πρωί το αυτοκίνητο του Ταξιάρχου.

image

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από τον οδηγό να αποχωρήσει ενώ απο άλλες -ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  έχουν αφαιρεθεί τα κινητά από τους φαντάρους που υπηρετούν σε παρακείμενο στρατόπεδο από το σημείο που γίνονται οι εργασίες, ώστε να μη διαρρέονται πληροφορίες!

Η άποψη Βίτσα
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημείωσε πως οι άνθρωποι που αντιδρούν για τα hot spots είναι μεμονωμένοι και αντιδρούν σε οποιαδήποτε δράση. Ακόμη ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

image

“Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους και στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων”, δήλωσε ουσιαστικά απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.
Ο Αστέριος Γαβότσης από την πλευρά του επιμένει πως ο χώρος για τα hot spots είναι ακατάλληλος: “Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου. Eμείς, επιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη” δήλωσε χαρακτηριστικά.


*vimatisko

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport