Κως: Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, εμβόλισε πλωτό του ΛΣ (video)

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού Σώματος τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κω

«Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του» αναφέρει σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη (11/03) ανοιχτά της Κω, στη μέση γραμμή με τα τουρκικά παράλια, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με το σκάφος του Λιμενικού.

Αντίστοιχο περιστατικό στο Αιγαίο είχε εξελιχθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το συμβάν σημειώθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων όταν «τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους».

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Ανάρτηση με δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού από την ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχόλιο: «Ενώ όλοι νομίζουν πως επικρατεί ηρεμία στο Αιγαίο καθώς δεν υπάρχουν αφίξεις προσφύγων στα νησιά, το Λιμενικό παρενοχλείται από τουρκικό σκάφος. Αποκλειστικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Bild δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».