Κως: Περιπολικό μετέφερε τραυματία τροχαίου καθώς το ασθενοφόρο ειχε επιληφθεί σε αλλο περιστατικό

Με την τουριστική σεζόν να έχει ανοίξει για τα νησιά,  τα αυξημένα τροχαία στο νησί της Κω και ο περιορισμένος αριθμός πληρωμάτων υγειονομικής φροντίδας ανάγκασαν πλήρωμα ασθενοφόρου να μεταφέρει τραυματία

Το ένστολο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κώ για σχεδόν όλο το νησί, ανέρχονται σε μόλις 10 αστυνομικοί. Το τελευταίο διάστημα στο νησί λογω και της έναρξης της σεζόν σημειώνονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα καθημερινά με τα πληρώματα της Τροχαίας Κώ να βρίσκονται στο καθήκον.

Σε τροχαίο ατύχημα το πρωί της Πέμπτης (23/05), κοντά στο χώρο του ΔΙΙΚ, τουρίστρια ατύχημα με το ποδήλατό της και τραυματίστηκε. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, επιλαμβανόταν σε έτερο περιστατικό και ήταν απασχολημένο. Το πλήρωμα της Τροχαίας Κώ παρέλαβε την τραυματία και με ατομική ευθύνη τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο του νησιού για να παρασχεθεί άμεσα ιατρική φροντίδα.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι τραυματίες σε δύο τροχαία περίμεναν για αρκετή ώρα το μοναδικό ασθενοφόρο, καθώς οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, λόγω και της σεζόν με αίτημα για ένα δεύτερο πλήρωμα σε παροχή βοήθειας.

Ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στις προκηρύξεις που εχουν εκδοθεί απο την αρμόδια ΥΠΕ, με τους ντόπιους να έχουν ενασχόληση με τον τουρισμό και από την επικράτεια να μην υπάρχει δήλωση πρόθεσης να μεταβούν στο νησί, καθώς δεν υπάρχουν κίνητρα.