Κως: Κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας, επιστρέφει και ερευνά την εξαφάνιση του Ben Νeedham

Κλιμάκιο της Αστυνομίας του South Yorkshire, βρίσκεται στην Κω για αναψηλάφηση της υπόθεσης εξαφανισης του Ben Νeedham, πριν από 25 χρόνια.

image

Κλιμάκιο της Αστυνομίας του South Yorkshire ταξίδεψε (08/05) στην Κω σε επέκταση της έρευνας για την εξαφάνιση του Ben Νeedham, πριν από 25 χρόνια, στο νησί.
Δέκα ντετέκτιβ αποτελουν την ομαδα που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης εξαφάνισης του Ben Νeedham.
Η αστυνομία του South Yorkshire, έλαβε επιχορήγηση από τη βρετανική κυβέρνηση για ένα νέο κύκλο ερευνών, και τρεις Άγγλοι ντέτεκτιβ ένας εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής αστυνομικός, κατά τη 15θήμερη παραμονη τους στο νησι πρόκειται να αναζητήσουν μαρτυρίες και παροτρύνουν τους κατοίκους του νησιού να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στην ςξιχνιαση της υπόθεσης.
Η Βρετανική αστυνομία εχει προγραμματισει (10/05) συνέντευξη τύπου στο αγρόκτημα από όπου ο Ben Needham, εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991.

Ο ηλικίας 21 μηνών -τοτε- Ben, μαζι με τη γιαγια του Christine, είχαν μεταβει στην περιοχή Ηρακλής Κω για να επισκεφτούν τον παππού, Eddie, ο οποίος βοηθούσε να ανακαινιστεί ένα παλιό κτίσμα. Ο Ben εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε στην αυλή της οικίας. Πριν σχεδόν από τέσσερα χρόνια (2012) πραγματοποιήθηκε ανασκαφή στον χώρο γύρω από το αγροτόσπιτο και δεν εντοπίσθηκε κανένα ίχνος του Ben.
Ο επιθεωρητής Jon Cousins της αστυνομίας του Νότιου Yorkshire δήλωσε στην εκπομπή Itv Calendar News: “Πιστεύω ότι κάποιος στην Κω γνωρίζει τι συνέβη στον Ben, και μπορεί ακόμη και να ξέρει πού βρίσκεται ο Ben σήμερα. Ο σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι να κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους που ζουν στην Κω, στα γύρω νησιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα να μας έχουν εμπιστοσύνη και να μας δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει αυτήν την έρευνα.. Η κάθε πληροφορία θα είναι εμπιστευτική και η προέλευση της θα παραμείνει απόρρητη.”

image

Η μητέρα του Ben, η Kerry δήλωσε στη Mirror, “Πιστεύουμε ότι κάποιος στην Κω ξέρει κάτι – και αν ισχύει αυτό σας παρακαλώ μιλήστε. Όσο ασήμαντη και αν πιστεύουν ότι είναι η πληροφορία τους , ας ενημερώσουν την αστυνομία.”
Για την υπόθεση έχουν ανοίξει τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων, για οποιονδήποτε μπορεί να γνωρίζει σχετικά με τη υπόθεση ώστε σε επικοινωνία με τους Βρετανούς αστυνομικούς να συνδράμουν στις έρευνες (6951 040208 και 6951 04021 ελληνική/αγγλική γλώσσα και 6951040226 αγγλική γλώσσα).
Καθώς και με e-mail στη διεύθυνση opben.needham@southyorks
Η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, για την μυστηριώδη εξαφάνιση έως σήμερα του Ben Needham, προσφέρει αμοιβή #€12.500 σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του.


  • SOUTH YORKSHIRE POLICE / mirror.co