Κως: Αθωωτική απόφαση για τον Αρχιφύλακα στο περιστατικό με το “χαστούκι”.

Αθώος από την ποινική δίωξη για την κατηγορία της οπλοφορίας, ο Αρχιφύλακα στο περιστατικό με το χαστούκι σε λαθρομετανάστη έξω από το ΑΤ Κω. Έχει καταθέσει αίτημα ανάκλησης της διαθεσιμότητα που του έχει επιβληθεί από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
wpid-182314g-maxairikos4-1.jpg.jpegΠαντελώς αθώο κήρυξε το Δικαστήριο της Κω, (08/10) τον Αρχιφύλακα του ΑΤ Κω, για την κατηγορία της οπλοκατοχής, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι το αυτοσχέδιο μαχαίρι που έφερε στο χέρι, κατά την καταγραφή βιντοληπτικού υλικού, είχε κατασχει λίγα λεπτά νωρίτερα από άλλο λαθρομετανάστη ο οποίος παρέμενε σε σειρά έξω από το Αστυνομικό τμήμα για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Ποινική δικογραφία παρέπεμπε σε δικάσιμο για το αδίκημα της οπλοκατοχής, τον Αρχιφύλακα του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της Κω, ο οποίος είχε καταγραφεί σε μονταριμένο βιντεοληπτικό υλικό διάρκειας <11″ (δευτερολέπτων)> σε (φαινομενικά) επίμεμπτη ενέργεια, να χαστουκίζει Πακιστανό λαθρομετανάστη και στη συνέχεια να απωθεί με τα χέρια λαθρομετανάστες, έξω από το ΑΤ Κω (10/08). Για το περιστατικό της βιαιοπραγίας, (χαστούκι) δεν είχε υπολβηθεί από τον Πακιστανό λαθρομετανάστη ως ο Νόμος ορίζει, έγκληση (μήνυση) σε βάρος του Αρχιφύλακα, απαραίτητη για την ποινική διαδικασία.

Με την αθωωτική απόφαση άρσης της ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο Αστυνομικός, ο οποίος παραμένει σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναμένει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφού ο συνήγορός τους έχει καταθέσει άιτημα αναίρεσης της αρχικής απόφασης του Αρχηγείου όπως αρχικά είχε διαταχθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport