Κως: Άγριες συμπλοκές λαθρομεταναστών (βίντεο)

Συμπλοκές μεταξύ των λαθρομεταναστών, έξω από Αστυνομικό Τμήμα της Κω, σε αναμονή να ταυτοποιηθούν και να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα κατέγραψε η κάμερα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

wpid-metanastes-kos-dyo.jpg

Στις εικόνες που κατέγραψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters (βίντεο), οι οποίες κάνουν εδώ και λίγα λεπτά το γύρο του κόσμου, περίπου 50 λαθτομετανάστες, -από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν-, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω να συμπλέκονται, να πετούν πέτρες μεταξύ τους- για περίπου μία ώρα-  και να επιδίδονται στον ξυλοδαρμό μεταξύ των λαθρομεταναστών, τον οποίο έχουν ρίξει στο έδαφος και ακολουθεί γενικευμένη σύρραξη.
Στον νησί η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με χιλιάδες λαθρομεταναστών να έχουν δημιουργήσει πρόχειρα παραπήγματα σε καταυλισμούς στο λιμάνι και την παραλία του νησιού (βίντεο).
Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Reuters στην Κω, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από απόσταση, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.

wpid-metanastes-kos-ena.jpg
Στο νησί της Κω, έχει καταπλεύσει από χθες (15/08) το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν συλληφθεί στο νησί.

Στο λιμάνι το «Ελ. Βενιζέλος»
Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχει καταπλεύσει στον προβλήτα της Κω ωστόσο άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε θα ανοίξει τους καταπέλτες του, προκειμένου να στεγάσει τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται κατά εκατοντάδες στο νησί, καθώς δεν έχει διευθετηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των λαθρομεταναστών οι οποίοι θα διαβιούν επί του πλοίου.
Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πιθανότερο το βράδυ (15/08) να επιτραπεί η είσοδος των λαθρομεταναστών στο πλοίο.  Η κατάσταση ωστόσο δεν αποκλείεται να συνεχίσει να είναι τεταμένη με δεδομένο ότι, οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας, αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα (17/08).
Ωστόσο χθες (14/08)  από το νησί αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά 1.300 λαθρομετανάστες, ενώ άλλοι 1.300 αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα (15/08) με το συνολικό αριθμό όσων έχουν αναχωρήσει συνολικά από το νησί να υπολογίζεται περίπου σε 3.000 λαθρομετανάστες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport