Κορυδαλλός: Τρομοκράτες της ΣπΦ, διέφυγαν της εποπτείας των Αστυνομικών και εισέβαλλαν στην αίθουσα εκδίκασης της ΧΑ

Επεισόδιο με μελη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όταν υπό τη συνοδεία Αστυνομικών προς τη αίθουσα για την εκδίκαση της υπόθεσης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από συμπλοκή με τους Αστυνομικούς απο πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου εισέβαλλαν στην αίθουσα εκδίκασης της ΧΑ.

image
Οι κατηγορούμενοι τρομοκράτες, της ΣπΦ, επιτέθηκαν με μπουκάλια

Υβρεις και απειλες κατά συνηγόρων και όσων παρευρισκόμενων στην αίθουσα από τους τρομοκράτες κατά τη μεταγωγή τους στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, διέφυγαν της Αστυνομικής επιτήρησης, εισέβαλλαν στην αίθουσα εκδίκασης της Χρυσής Αυγής, απέρριψαν μπουκάλια και αντικείμενα προς τους κατηγορούμενους, τους συνηγόρους τους, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ενώ φώναξαν «δολοφόνοι θα πεθάνετε».
Οι Αστυνομικοί απομάκρυναν τους τρομοκράτες κατηγορούμενους για πράξεις της ΣπΦ, ενώ “αλληλέγγυοι” οι οποίοι παρακολουθούσαν τη δίκη στο ακροατήριο και συγγενείς του Παύλου Φύσσα επιτέθηκαν λεκτικά στους κατηγορούμενους μελη και Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ακούστηκαν συνθήματα εντός της δικαστικής αίθουσας.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ.Λεπενιώτη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας τη φράση για τους Αστυνομικούς «λάθος τους», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε «λάθος σας».
Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί μετά από 15 λεπτά, ενώ κατηγορούμενοι μέσω των συνηγόρων τους, δικηγόροι και δημοσιογράφοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους προς την έδρα για τη διεξαγωγή της δίκης.

image

Με την αποκατάσταση της τάξης στο εσωτερικό της αίθουσας, και την επανάληψη της δίκης, ο δικηγορος υπεράσπισης Τάλης Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το επεισόδιο που είχε προηγηθεί, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους, προς τους εντολείς τους, καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να δικάσει, ενω συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν από το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του με παράγοντες της δίκης να φωνάζουν, «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».
Συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, σε αγόρευσή του, άφησε αιχμές, ότι οι κατηγορούμενοι της «ΣπΦ» υποκινήθηκαν από «συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους» της άλλης πλευράς, ενω αναφερθηκε σε βίαιες επιθέσεις σε βαρος τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης, στα γραφεία τους, ενώ έθεσε θέμα ασφαλούς εξόδου του συνόλου των συνηγόρων από την δικαστική αίθουσα, μετά την ολοκλήρωση της κάθε συνεδρίασης.

15/05- Επίθεση στην αίθουσα εκδίκασης της ΧΑ, Κορυδαλλός – Βίντεο (Ι)
15/05- Επίθεση στην αίθουσα εκδίκασης της ΧΑ, Κορυδαλλός- Βίντεο (ΙΙ)

Σε διαδικτυακούς ιστότοπους αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές και υποστηρικτές των τρομοκρατών, “αλληλέγγυοι” εξαπέλυαν απειλές κατά των συνηγόρων και των κατηγορουμένων καθώς και δημοσιογράφων οι οποίο καλύπτουν την εκδίκαση της υπόθεσης, αναφορικά με την επίθεση, αναγράφοντας χαρακτηριστικά “πήραν μια γεύση από την πραγματική δικαιοσύνη που τους περιμένει”.
Το σημερινό επεισόδιο (15/05) επιβεβαίωσε τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από τον προσδιορισμό της δίκης, ενώ από νωρίς το πρωί η συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, είχε προκαλέσει εντονότατες ενστάσεις. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, οι πιέσεις για μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό σε αίθουσα του Εφετείου εντείνονται, τόσο από συνηγόρους και την πολιτική αγωγή όσο και από τους φορείς της πόλης που επισημαίνουν ότι η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες όπου την Δευτέρα (18/05) αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Είχαν προηγηθεί, δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού, (15/05-11.03) στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και δύο λεπτά αργότερα (15/05- 11.05) σε ειδησεογραφικό site.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στην ιδια αίθουσα του Κορυδαλλού, στις 4 Ιουνίου 2015.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport